Fudbal

Tumbaković sa desetoricom odradio prvi trening

Fudbaleri Crne Gore počeli su ,,maratonske” pripreme za meč protiv Jermenije (10. jun), u sklopu kojih će odigrati i prijateljski duel sa Iranom (4. jun).
Tumbaković sa desetoricom odradio prvi trening
Portal AnalitikaIzvor

Situacija je takva da je selektor Ljubiša Tumbaković na prvom treningu imao samo deset igrača - Stevana Jovetića (Sevilja), Fatosa Bećiraja (Dinamo Moskva), Vladimira Jovovića (Spartak), Vukana Savićevića (Slovan Bratislava), Damira Kojaševića (Vardar), Stefana Mugošu (Karlsrue), Luku Đorđevića (Zenit), Emraha Klimentu (Sakramento), Dušana Lagatora (Čukarički) i golmana Milana Mijatovića (Dečić).

- Utakmica sa Iranom zamišljena je kao kontrolna utakmica pred onu koja je nama najvažnija i koju ćemo odigrati nekoliko dana kasnije protiv Jermenije. Prihvatili smo da igramo tu utakmicu kod kuće, želimo da napravimo jedan test i na neki način skratimo održavanje tonusa igrača kroz svakodnevne treninge, tako što ćemo odigrati prijateljski meč. Ne razmi- šljamo o osveti Jermeniji, cilj je da odigramo što bolje i probamo da dođemo do pobjede - kazao je Tumbaković.

Ekipa će se kompletirati u narednim danima, a očekuje se da svi budu tu u utorak, 30. maja. Očekuje se da tada u Podgoricu stigne i Sead Hakšabanović, vezista švedskog Halmštada, koji u subotu igra protiv Norśepinga.

Pitanje je i da li će Marko Baša moći da igra protiv Jermenije, obzirom da ima problema sa povredom skočnog zgloba. Još manja je vjerovatnoća da će igrati Nikola Vukčević, vezista Brage trenutno je u fazi oporavka od povrede zadnje lože. 

Portal Analitika