Košarka

NBA: Bredli trojkom u posljednjoj sekundi srušio Kavse za 2-1 u seriji

Trojkom Ejverija Bredlija u posljednjim sekundama meča, Boston Seltiksi smanjili su u seriji protiv Klivlenda Kavalirsa na 2:1 u finalu istočne konferencije.
NBA: Bredli trojkom u posljednjoj sekundi srušio Kavse za 2-1 u seriji
Portal AnalitikaIzvor

Iako su igrali bez povrijeđenog Ajzee Tomasa Seltiksi su rezultatom 111:108 uspjeli da vrate jedan brejk zaostatka, pa se sada ponovo nalaze u igri.

Neočekivano lošu utakmicu odigrao je Lebron Džejms koji je nije postigao poen u posljednjih 16 minuta igre, a utakmicu je završio sa samo 11 poena, šest skokova i šest asistencija.

Takođe, Kavalirsi su imali prednost od čak 21 poena u trećoj četvrtini, međutim požrtvovanom igrom Boston je uspio da se vrati u meč i trojkom Ejverija Bredlija u posljednjoj sekundi pobijedi meč. 

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Markus Smart sa 27 poena, sedam asistencija i pet skokova, a pratili su ga Bredli sa 20 i Al Horford sa 16 i Keli Olinik sa 15 poena. 

Kod Kavsa, već pomenuti Lebron Džejms odigrao je najgoru utakmicu u plej-ofu još od 2011. godine i finala sa Dalas Meverksima. “Kralj“ Džejms šutirao je iz igre samo 4/13, odnosno 0/4 za tri poena. 

Dobru partiju pružili su Kajri Irving sa 29 poena i sedam asistencija, potom Kevin Lav sa 28 poena i deset uhvaćenih lopti, kao i Tristan Tompson koji je ostvario učinak od 18 poena i 13 skokova. Četvrta utakmica na programu je u srijedu dva sata i 30 minuta iza ponoći.

Portal Analitika