Fudbal

VIDEO: Finale kada se Mijatović upisao u legende...

Pehar prvaka Evrope konačno se vratio u Madrid! Poslije 32 godine čekanja, neuspješnih pokušaja i razočarenja, Kraljevski klub je na današnji dan 1998. osvojio titulu, u finalu je pao Juventus, a navijači su klicali tadašnjem jugoslovenskom reprezentativcu Predragu Mijatoviću.
VIDEO: Finale kada se Mijatović upisao u legende...
Portal AnalitikaIzvor

Godinu dana prije toga Juventus je izgubio finale Lige šampiona od Borusije Dortmund i želio je iskupljenje po svaku cijenu. A šta tek reći za Real koji je posljednje finale prije tog amsterdamskog igrao 17 godina ranije i bio poražen od Liverpula?

Elem, Juventus je u Amsterdam došao s ulogom blagog favorita jer je u Seriji A te godine bio šampion, dok je Real u Primeri izgubio korak i titulu u trci sa Barselonom.

Na terenu se vodila velika bitka. Bila je to prilično zanimljiva utakmica, iako je viđen samo jedan gol. Napadali su u talasima redom, Inzagi, Zidan i Sedorf sa jedne, odnosno Mijatović i Raul Gonzales sa druge strane.

Trenutak odluke dogodio se u 66. minutu. Roberto Karlos šutirao je sa ivice kaznenog prostora, Mark Julijano je izblokirao šut, ali je odbitak došao do Peđe Mijatovića, a ovaj poput pravog predatora savladao Anđela Perucija...

Kako je vrijeme odmicalo, Juventus je sve više napadao, ali istovremeno su igrači Stare dame bivali sve nervozniji. U finišu meča umalo je došlo i do ozbiljne tuče između Fernanda Redonda i Morena Toričelija...

A kada je sudija Helmut Krug označio kraj utakmice počelo je veliko slavlje igrača i navijača Reala, kao da je neko skinuo kletvu sa njihovih leđa i vratio ušati pehar u špansku prijestonicu.

JUVENTUS - REAL MADRID 0:1 (0:0)

/Mijatović 66/

Stadion: Amsterdamska arena
Gledalaca: 48.500
Sudija: Helmut Krug (Nemačka)

Juventus (3-4-1-2): Peruci - Toričeli, Julijano, Montero - Di Livio, Dešan, Davids, Pesoto - Zidan - Inzagi, Del Pjero.

Real Madrid (4-1-3-2): Ilgner - Panuči, Sančiz, Jero, Roberto Karlos - Redondo - Karembe, Raul, Sedorf - Mijatović, Morijentes.

Mozzartsport.com

Portal Analitika