Fudbal

Luiz na nevjerovatne poklone saigračima potrošio milion eura!

Fudbaler Čelsija Brazilac David Luiz odlučio je skupim darovima da se zahvali saigračima za osvojenu titulu, no izbor je u najmanju ruku jako sumnjiv.
Luiz na nevjerovatne poklone saigračima potrošio milion eura!
Portal AnalitikaIzvor

Naime, Luiz je svima poklonio posebnu narukvicu kojom će moći da otključaju svoje superautomobile. Luiz je od ekskluzivne londonske firme, koja inače radi serije od samo sedam komada, naručio 30 takvih narukvica i platio ih milion funti. Posebnu je dobio Roman Abramovič. Luiz je za gazdu naručio narukvicu od djelova meteorita starog četiri milijarde godina.

Narukvice, odnosno ključevi, mogu se povezati sa daljinskim ključevima svih najskupljih automobila na svijetu, a nose se kao ekskluzivni nakit. Brazilac je za sebe naručio narukvicu od 18-karatnog rozog zlata sa 198 crnih dijamanata. Sa unutrašnje strane ugravirano je "Bog je velik, DL".

Praksu darivanja u Čelsiju je uveo Didie Drogba, koji je nakon osvajanja Lige šampiona 2012. godine potrošio 800.000 funti na prstenje nalik onima iz NBA lige. No, Luiz je definitivno otišao korak dalje i potrošio milion funti na - ključeve od auta.

Portal Analitika