Politika

Formiraju nove odbore da delegitimišu Milića

Oponenti predsjednika Socijalitičke narodne partije predvođeni odborima sa sjevera planiraju da ukoliko Srđan Milić ne podnese ostavku u narednih 15 dana počnu formiranje novih paralelnih opštinskih odbora raspisivanjem izbornih konferencija - saznaje Pobjeda.
Formiraju nove odbore da delegitimišu Milića
Portal AnalitikaIzvor

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, uporište za takvu odluku Milićevi oponenti nalaze u Statutu jer je članovima, gotovo 80 odsto, odbora SNP-a u Crnoj Gori istekao mandat. Rasulo

- Partija je nalazi u potpunom rasulu budući da je svim najvećim odborima uključujući podgorički, nikšićki i beranski istekao mandat. Plan je da članstvo SNP-a poštujući Statut izabere nove odbore koji bi potpuno delegitimisali aktuelnog predsjednika SNP-a Srđana Milića - rekao je izvor Pobjede iz SNP-a.

Izvor podsjeća da većina članova Glavnog odbora dolazi upravo iz odbora kojima je već istekao mandat pa je i njihova legitimnost za donošenje bilo kakvih odluka upitna.

- Stoga je priča zastupnika aktuelnog predsjednika SNP-a bez osnova jer niti oni niti Glavni odbor nemaju bilo kakav legitimite - kaže izvor Pobjede. Formiranjem novih opštinskih odbora SNP bi se faktički rascijepila na dva dijela, sa paralelnim organima, koji međusobno ne priznaju jedni druge. Kriza u SNP-u ponovo je otvorena nakon što je Milić na elektronskoj sjednici GO razriješio Aleksandra Damjanovića nakon što je saznao za njegove planove o formiranju nove stranke. U odbranu Damjanovića odmah je stao beranski odbor SNP-a na čijem čelu se nalazi predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić a potom gotovo svi odbori sa sjevera tražeći hitnu ostavku Srđana Milića. (Pobjeda)

Portal Analitika