Crna hronika

Nakon incidenta u Beagle-u: Bećirović i Rajković kažnjeni novčano

Biznismeni Zoran Bećirović i Vuk Rajković kažnjeni su juče ukupno 2.400 eura jer su, prema stavu suda, 8. aprila omalovažavali policijske službenike i nijesu htjeli da napuste diskoteku ,,Bigl“ kada je stigla dojava o bombi.
Nakon incidenta u Beagle-u: Bećirović i Rajković kažnjeni novčano
Portal AnalitikaIzvor

Konobar u diskoteci Nikola Nikezić kažnjen je sa 500 eura, jer nije postupio po naređenju policajaca. Bećirović je sa 500 eura kažnjen zbog nepostupanja po naredbi službenog lica, a sa 750 zbog omalovažavanja policajaca, dok je Rajković za iste prekršaje kažnjen sa 400 i 750 eura. Presudu je izrekla sutkinja Prekršajnog suda Mirjana Đurović. Ona je u obrazloženju odluke kazala da je tokom postupka utvrđeno da su Bećirović, Rajković i Nikezić počinili prekršaje za koje su se teretili, a to proizilazi iz iskaza svjedoka - policajaca i video snimka koji je uzet iz diskoteke „Bigl“. Umišljaj Advokat Bojan Korać, koji zastupa Bećirovića i Rajkovića, prije izricanja presude u završnoj riječi bio je kategoričan da njegovi branjenici nijesu počinili prekršaje za koje se terete. - U odnosu na prekrašaj iz člana 12 Zakona o javnom redu i miru, smatram da u toku postupka nije dokazano da su ga počinili, niti da su se oglušili o naređenje policijskog službenika o zabrani zadržavanja u diskoteci ,,Bigl“.

Ovaj prekrašaj može da se učini samo direktnim umišljajem, odnosno da je učinilac bio svjestan prekršaja i da nije htio njegovo izvršenje - kazao je Korać. On je istakao da je tokom svjedočenja bilo kontradiktornosti u iskazima policajaca, ali i u zahtjevu za pokretanje prekrašjnog postupka. - Rajkoviću je stavljeno na teret da nije htio da izađe iz ugostiteljskog objekta, a za istu radnju Zoranu Bećiroviću je stavljeno na teret da je tom prilikom rekao: ,,Vrati se Vučko“. Odakle je trebalo da se vrati kad nije htio da napusti lokal - pitao je Korać.

On je dodao da su policajci drugačije predstavili događaj od njegovih branjenika.

 - Svjedoci-policajci događaj međusobno predstavljaju različito i ne izjašnjavaju se na isti način o odlučnim činjenicama. Sreća je što imamo snimak koji opovrgava sve navode svjedoka-policajaca koje su zajedno osmislili optužbe - dodao je Korać. Kako je istakao, na iskazima svjedoka se ne može zasnivati odluka suda zbog njihovih razlika u kazivanju, a koje se odnose i na rečenice koje su Rajković i Bećirović te noći navodno izgovorili.

 -Mediji su, izvještavajući o ovom događaju pisali o odnosu mojih branjenika sa Milom Đukanovićem, pa čak i Vijesti koje ću citirati: „Vuk Rajković je kum i poslovni partner doskorašnjeg premijera Mila Đukanovića, a Bećirović njegov blizak prijatelj“, tako da onaj ko bi povjerovao u ove neistine (iz prijave policije), a imajući u vidu ovu opštepoznatu činjenicu, ima problem sam sa sobom.

Isto tako ne postoji osoba koja može da povjeruje da Zoran Bećirović u bilo kojoj životnoj situaciji traži i očekuje bilo kakvu vrstu pomoći od Dana, koji uz Vijesti smatra svojim neprijateljima i koje je nekoliko puta javno optužio da su medijski pripremili ubistvo njegovog brata – kazao je Korać. Bećirović i Rajković pridružili su se završnoj riječi branioca.  

Pobjeda

Portal Analitika