CEDIS

Dio grada ostao bez struje zbog Podgoričanina koji je zapalio kablove

Dio korisnika elektrodistributivne mreže u Novoj Dalmatinskoj ulici, pet zgrada i predstvaništvo CRBS-a, od sinoć su bez napajanja električnom energijom zbog namjernog uništavanja podzemnih elektroenergetskih kablova od strane jednog od mještana te ulice, saopštili su Portalu Analitika iz CEDIS-a.
Dio grada ostao bez struje zbog Podgoričanina koji je zapalio kablove
Portal AnalitikaIzvor

“Nemili događaj desio se sinoc oko 21.30 sati. Ekipe CEDIS-a su po prijavi kvara došle da saniraju mrežu ali im mještanin Boljević to ni do ovog trenutka ne dozvoljava. Ekipe CEDIS-a očekuju nadležne organe uz čiju asistenciju će se mreža dovesti u ispravno stanje. Ovo je već drugi put u roku od tri dana da ista osoba pali kablove na tom mjestu i ostavlja mještane dijela Nove Dalmatinske ulice bez napajanja električnom energijom”, tvrde oni.

U nedjelju 14.maja oko 10 sati i 15 minuta, Boljević je iskopao kanal kako bi došao do podzemnih kablova i tom prilikom zapalio tri niskonaponska i dva 10 kilovoltna kabla. Stanari zgrada i predstavništvo CRBS-a su tada ostali bez napajanja električnom energijom.

“CEDIS je iskljucio kablove sa mreže i ekipe su izvrsile opravku kako bi korisnici dobili električnu energiju. Paljenjem kablova, Boljević je prouzrokovao havarijsku situaciju za čije je saniranje bilo potrebno više od pet sati”, navode u saopštenju.

Sinoć se, dodaje se sve ponovilo, po istom scenariju.

“Ekipe CEDIS-a su opet po prijavi kvara na licu mjesta zatekle nanovo iskopan kanal i zapaljene tek opravljene kablove. Slučaj je prijavljen policiji i energetskom inspektoru. Kako Boljević ni u ovom trenutku ne dozvoljava da naše ekipe odrade zamjenu kablova i dovedu mrežu u ispravno stanje, čekamo reakciju nadležnih organa da bi posao bio završen u toku dana. Nezvanično saznajemo da su razlozi ovih radnji , prema tvrdnjama Boljevića, neriješeni imovinsko pravni odnosi. Trafostanica Vranici 5 sa pratecom mrežom nije u vlasnistvu CEDIS-a vec investitora zgrada ali, kako je ona u energetskom sistemu Glavnog grada mi imamo obavezu prema korisnicima da im isporučimo energiju i mrežu dovedemo u ispravno stanje. Iskreno nam je žao što je, ne našom krivicom, došlo do nemile situacije i učinićemo sve sto je u nasoj nadleznosti da korisnici što prije dobiju električnu energiju”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika