Fudbal

Sokolići na prijemu kod ministra Janovića: Crna Gora je njihova prva ljubav

Mali po godinama, ali već veliki po sjajnim rezultatima koje su postigli za vrlo kratko vrijeme, mladi fudbaleri Selekcije Glavnog grada iz utakmice u utakmicu ne prestaju da oduševljavaju iskrene zaljubljenike u sport, ispunjavajući nas beskrajnim nacionalnim ponosom.
Sokolići na prijemu kod ministra Janovića: Crna Gora je njihova prva ljubav
Portal AnalitikaIzvor

Način na koji crveni sokolići pod crnogorskom zastavom proslavljaju svoje pobjede, nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ni ministra sporta Nikolu Janovića koji je tim povodom, a u susret Danu nezavisnosti upriličio prijem za male crnogorske reprezentativce.

„To kako se ovi jedanaestogodišnji dječaci diče državnim dresom i kako pod plaštom kulta crnogorske reprezentacije, izgaraju za nacionalne boje, timski se bore i pobjedjuju, gromogolasno pjevajući na terenu da je Crna Gora njihova prva ljubav, treba da bude putokaz i da služi za primjer svim našim sportistima, a nezavisnoj Crnoj Gori na čast“ – saopštio je na prijemu ministar sporta Nikola Janović. Ohrabrio ih je da samo tako nastave, siguran da će ovi mali sportisti sjutra izrasti u velike ljude i buduće reprezentativce Crne Gore, na čemu su mu se mladi fudbaleri i zahvalili.

Ministar Janović takodje ih je posavjetovao da uz sport, nikako ne zapostave školu, već da budu što bolji đaci, nakon čega im je uručio prigodne poklone i majice sa logom Ministarstva sporta Crne Gore. U ime Fudbalskog saveza Srednje Regije, ministru su se na prijemu zahvalili sekretar Momo Saveljić i selektor Vesko Radović.

Podsjećajući na dosadašnju podršku države i Fudbalskog saveza kao njihove krovne organizacije, ukazali su i na pomoć roditelja čija im je podrška, kako su kazali, od izuzetne važnosti. Fudbaleri podgoričke selekcije prvi put okupili su se maja prošle godine i od tada u konkurenciji najjačih timova iz regiona, gotovo da ne znaju za poraz.

Već uigrani, prikazuju fenomenalan fudbal i blistaju u svim linijama tima. Samo u posljednjih mjesec ipo, sa tri medjunarodna turnira, donijeli su Crnoj Gori dva zlatna pehara i jednu srebrnu medalju. Pored turnira na kojima nastupaju u dresu reprezentacije, jedanaestogodišnji i mladji Radovićevi izabranici, igraju sa svojim klubovima u Đetić ligi Srednje regije i redovne utakmice, pa se često dešava da se i medjusobno takmiče. Ali kada nose nacionalni dres, zaključio je njihov selektor, ginu jedan za drugog i ostavljaju srce na terenu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Portal Analitika