Turizam

Gumball 3000 u CG: Poznati u 150 luksuznih automobila 5. jula u Tivtu

Učesnici Gumball 3000 relija zaustaviće se 5. jula i u Tivtu, u okviru svog sedmodnevnog putovanja. Organizatori su najavili da se dolazak oko 300 učesnika u 150 luksuznih automobila iz Dubrovnika očekuje oko 11 časova, te da će biti parkirani na Pinama i u Porto Montenegru.
Gumball 3000 u CG: Poznati u 150 luksuznih automobila 5. jula u Tivtu
Portal AnalitikaIzvor

Gumball 3000 reli predstavlja višednevni auto-karavan vlasnika luksuznih automobila, među kojima je veliki broj poznatih ličnosti, a ove godine putovaće od Rige do Mikonosa.

Predstavnik Gumball 3000 relija Garet Laš (Gareth Lush), precizirao je da je ova manifestacija postala svjetski poznati brend, ali i da je u pitanju veoma zahtjevna ruta, koja traje samo sedam dana. On je dodao da je, tokom prvog boravka, naselje Porto Montenegro ostavilo veliki utisak na njih, te da je odmah odlučeno da bude jedna od stanica relija. Najavio je i dolazak brojnih poznatih ličnosti, ali da većina učešće potvrdi tek par dana pred početak relija. Ipak, potvrdio dolazak britanskog preduzetnika Maksimilijana Kupera, koji je osnovao Gumball reli 1999. godine, kao i muzičkih zvijezda Afrodžeka (Afrojack) i Si Lo Grina (Cee Lo Green).

Direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Marko Petričević naglasio je da organizatori smatraju Crnu Goru kvalitetnom destinacijom i mjestom dobre zabave, te da je ovo događaj koji izaziva veliku pažnju i treba da dobije pravu podršku. Podrška Ministarstva podrazumijeva formiranje radne grupe koja će pratiti organizaciju relija.

Predstavnica kompanije Arton Kapital, Andrijana Bogidević, izjavila je da je glavni motiv za pozivanje Gumball relija u Crnu Goru je promocija Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije, te da ovakvi događaji našu zemlju stavljaju na svjetsku mapu šou-biznisa.

PR menadžerka Opštine Tivat, Branka Božinović-Čelanović, kaže da je ta opština prepoznala vrijednost organizovanja ovakvog događaja, dobrog za promociju grada. Ona je najavila da će 5. jula, na Pinama, kao i u Porto Montenegru biti organizovan kvalitetan muzički program, te da očekuje da će, u saradnji sa Turističkom organizacijom Tivat, biti dobri domaćini.

Portal Analitika