Politika

Krivokapić - Davije: Crna Gora jedina u Evropi nije imala promjenu vlasti

Predsjednik SDP Ranko Krivokapić susreo se danas sa šeficom Misije OEBS u Crnoj Gori Maris Davije, sa kojom je razgovarao o političkoj situaciji u Crnoj Gori u kontekstu bojkota parlamenta i zahtjeva opozicije za organizovanje novih izbora.
Krivokapić - Davije: Crna Gora jedina u Evropi nije imala promjenu vlasti
Portal AnalitikaIzvor

Kako ističu iz te stranke, Krivokapić je ponovio stav SDP oko ponavljanja izbora najkasnije sa datumom održavanja predsjedničkih izbora i istakao da je taj zahtjev, uz bojkot parlamenta, zahtjev cjelokupne opozicije. On je naglasio da se kriza u Crnoj Gori može kvalifikovati kao sistemska kriza sa elementima političke, ekonomsko - socijalne i bezbjednosne krize, i da se takvo teško stanje u jednoj zemlji može jedino rješavati novim izborima.

Krivokapić je kazao i da je ulaskom u NATO uspješno realizovan strateški vanjskopolitički prioritet Crne Gore i iskazao očekivanje da će demokratski procesi u narednom periodu biti intenzivirani.

- Crna Gora je jedina zemlja u Evropi u kojoj nikada nijesmo imali promjenu vlasti na demokratskim izborima i to je dovelo do stvaranja svojevrsne simbioze jedne partije i države. Takvo stanje više nije održivo i jasno je da Crna Gora, nakon ulaska u NATO, uz pomoć svojih partnera ubrzano ulazi u novu fazu političkog razvoja. Ta nova faza će biti krunisana rušenjem posljednjeg Berlinskog zida u Evropi, oličenog u DPS autokratiji - dodao je predsjednik SDP-a te zahvalio misiji OEBS na podršci koju pruža Crnoj Gori u okviru svog mandata.

Portal Analitika