Crna hronika

Herceg Novi: Četiri osobe osumnjičene za teške krađe u iznosu od 7.000 eura

Uprava policije je Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijela krivičnu prijavu protiv B.P. (37) i B.R. (31) iz Herceg Novog, zbog osnovane sumnje da su počinili osam imovinskih delikata od kojih su sedam KD teška krađa i jedno KD krađa. Navedena krivična djela izvršena su na štetu osam fizičkih lica iz čijih su kuća otuđeni televizori, bijela tehnika, aparati, alat i pokućstvo, saopšteno je iz Uprave policije.
Herceg Novi: Četiri osobe osumnjičene za teške krađe u iznosu od 7.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

„Osumnjičeni B.P. i B.R. su, kako se sumnja, vršili krivična djela na način što su koristili odsustvo oštećenih koji ne borave u svojim stanovima i kućama, nakon čega su podesnim sredstvima nasilno otvarali prozore ili lomili stakla i potom ulazili u unutrašnjost stanova i kuća, odakle su otuđivali gore navedene predmete, koje su svojim vozilom, korišćenim tokom izvršenja krivičnih djela, odvozili svojim kućama i naknadno, za manje novčane iznose, prodavali drugim licima sa područja Herceg Novog. Jedan broj lica koja su kupovala otuđene stvari je identifikovan, dok se još uvijek radi na identifikaciji ostalih lica. Ukupna materijalna šteta pričinjena izvršenjem predmetnih krivičnih djela iznosi oko 7.000 eura“, saopšteno je iz UP.

Protiv navedenih lica je Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom prethodno podnijeto 19 krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su na isti način počinili 19 krivičnih djela teška krađa na području Opštine Herceg Novi, a na štetu stranih državljana i državljana Crne Gore.

„Osim ovih osam krivičnih djela, CB Herceg Novi rasvijetlio je i tešku krađu počinjenu u noći 08/09.05.2017.godine u Bijeloj, u krugu Jadranskog brodogradilišta Bijela, a na štetu američke pomorske kompanije „Shipping company“. Tom prilikom su tada dva nepoznata lica, koja su kasnije identifikovana kao S.V. (27) i A.R. (18) iz Herceg Novog, sa broda „Boca wave“, vlasništvo navedene kompanije, otuđila pomoćni čamac za spasavanje. Ovaj čamac, dužine oko 5 m a vrijednosti 3.000 €, je pronađen i oduzet od osumnjičenih i potom vraćen predstavniku Jadranskog brodogradilišta Bijela. Protiv S.V. i A.R. slijedi krivična prijava koja će biti podnijeta nadležnom tužiocu“, zaključili su u saopštenju.

Portal Analitika