Turizam

Veliko interesovanje CG u SAD-u, Kanadi, Kini i Indiji

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavlja ponudu destinacije na specijalizovanom sajmu kongresne industrije „IMEX“, koji se održava od 16. do 18. maja u Frankfurtu.
Veliko interesovanje CG u  SAD-u, Kanadi, Kini i Indiji
Portal AnalitikaIzvor

Tokom sajma, na štandu Crne Gore planirano je održavanje oko stotinu sastanaka sa organizatorima događaja sa tržišta Njemačke, Rusije, Ukrajine, Češke, Italije, Poljske i dr. na kojima se predstavlja destinacija i mogućnosti za organizaciju događaja u Crnoj Gori.

Cilj učešća Crne Gore na ovom sajmu je da se obezbijedi organizovanje većeg broja događaja iz oblasti poslovnog turizma u našoj zemlji, imajući u vidu da iz godine u godinu imamo sve veći broj hotela koji nude sadržaje potrebne za ovaj vid turizma.

Ove godine, primjetan je rast interesovanja za ponudu naše zemlje, sa udaljenih tržišta kao što su tržište SAD-a, Kanade, Kine i Indije.

Riječ je o jednom od najznačajnijih evropskih sajmova kongresne industrije, poslovnih i motivacionih (incentive) putovanja koji, prema riječima organizatora, pruža uvid u trenutno stanje u MICE industriji koja je u porastu, o čemu govori i podatak da je sajam ove godine okupio najveći broj izlagača i posjetilaca do sada, oko 14.000 poslovnih posjetilaca, od toga 3.500 izlagača iz 150 zemalja.

Prednost „IMEX“ sajma je što pruža mogućnost direktnih sastanaka sa organizatorima MICE događaja i donosiocima odluka u međunarodnim kompanijama, od kojih je većina prisutnih na ovogodišnjem sajmu sa tržišta Njemačke 14%, SAD 11%, Velike Britanije 10%, Rusije 8% itd.

Na štandu Crne Gore svoju ponudu predstavljaju Turistička organizacija Budve, “Montenegro Stars Hotel Group“, hoteli „Hilton Podgorica“ i „Centreville Hotel&Experiences“, kao i agencija „Meridian DMC”.

Portal Analitika