Crna hronika

Nikšić: Rasvijetljeno pet krivičnih djela, tri teške krađe i dvije krađe

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić su preduzimajući planske aktivnosti na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta izvršenih na teritoriji Opštine Nikšić, identifikovali i nadležnom tužilaštvu procesuirali jedno lice, B.N.(16) iz Nikšića, zbog sumnje da je izvršilo pet krivičnih djela, i to tri krivična djela teška krađa i dva krivična djela krađa.
Nikšić: Rasvijetljeno pet krivičnih djela, tri teške krađe i dvije krađe
Portal AnalitikaIzvor

Maloljetni B.N. je, kako se sumnja u periodu  27.04.2017. do 03.05.2017. godine u Nikšiću otuđio četiri vozila i to jedno marke marke „Renault“, dva marke „VW Passat“ i jedan „VW Golf III“, kao i opremu za paraglajding vrijednu 3.500 eura koja se nalazila u jednom od ovih vozila i dobitni tiket sporske kladionice u iznosu od 224 eura.

Policijski službenicu su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja ovih krivičnih djela i na osnovu prikupljenih dokaza identifikovali osumnjičeno lice i utvrdili da se radi o  maloljetnom B.N. (16). On je, naime pokušao da unovči dobitni tiket u iznosu od 224 eura, koji je prethodno kako se sumnja otuđio iz vozila i tom prilikom je identifikovan od strane policijskog službenika.

Sa B.N. je u prisustvu roditelja obavljen razgovor na okolnosti izvršenja navedenih krivičnih djala. Nadležni tužilac za maloljetnike se izjasnio da se protiv njega podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Policijski službenici CB Nikšić su pronašli otuđena četiri vozila, opremu za paraglajding, kao i dobitni tiket i sve otuđene predmete vratili vlasnicima.

 

Portal Analitika