Fudbal

Ronaldo brutalno udario igrača Sevilje, opet nije dobio ni žuti

Fudbaleri Reala iz Madrida učinili su još jedan korak ka osvajanju naslova španskog prvaka svladavši Sevilju u susretu 37. kola Primere 4:1, na svom Santijago Bernabeu.
Ronaldo brutalno udario igrača Sevilje, opet nije dobio ni žuti
Portal AnalitikaIzvor

Real sada ima 87 bodova, kao i Barselona koja je takođe 4:1 kao gost svladala Las Palmas, ali Real će do kraja prvenstva odigrati još dvije, a Barselona samo jednu utakmicu.

Madriđanima nedostaju još četiri boda da čak i uz trijumf Barselone u posljednjem kolu osvoje naslov prvaka, drugi nakon pet godina i tek treći nakon punih devet.

Kraljevski klub u srijedu igra protiv Selte u Vigu, u zaostaloj utakmici i u slučaju pobjede u posljednjem kolu protiv Malage bod mu je dovoljan za naslov prvaka.

Drugim riječima, meč u Vigu u srijedu biće jedan od najvažnijih u posljednjih nekoliko godina za Real, a da nije bilo kardinalne greške sudije Undijana Maljenka, Kraljevi bi na noge Selti morali bez svog prvog strijelca Kristijana Ronalda.

U 32. minut utakmice protiv Sevilje Ronaldo je u jednoj kontri gostiju grubo sa leđa šakom udario beka gostiju Klémenta Lengleta. U najmanju ruku faul za žuti, no mediji u Andaluziji i Kataloniji tvrde da je Portugalac trebalo da dobije direktni crveni zbog namjernog udaranja u lice.

Sudija Maljenko opravdano je puštio prednost i u nastavku akcije gosti su pogodili prečku. No, velika sudijska greška bila je činjenica što Ronaldu nije naknadno dodijeljena opomena. Bio bi to peti akumulirani žuti karton za Portugalca koji bi zbog toga izostao sa vjerovatno ključne utakmice u Vigu te jedne od najvažnijih utakmica u novijoj istoriji kluba.

Portal Analitika