Fudbal

Zaslužuje li Budućnost titulu?

Budućnost će proslaviti titulu u 11. sezoni Telekom 1. CFL, prigrabiće tek treći šampionski lovor od kada je Crna Gora nezavisna država, pod Goricom će se dići trofej poslije pet godina…
Zaslužuje li Budućnost titulu?
Portal AnalitikaIzvor

Jer, matematika je jasna stvar “plavi” su međusobno bolji i od Sutjeske, i od Mladosti, i od Zete. Od Sutjeske i Mladosti, jer su ih savladali dva puta u prva dva kruga, a od Zete zbog gola na “Trešnjici” u prvom proljećnjem kolu kada je završeno 1:1.

Ako Sutjeska dobije obje utakmice do kraja, družini Miodraga Mikija Vukotića će biti potrebna četiri boda, dok im u odnosu na Mladost i Zetu trebaju samo tri boda, pod uslovom da “romantičari” i “vukovi” pobijede oba meča u finišu sezone.

A, ta prijeko potrebna tri boda, Budućnost već ima, jer u posljednjem 33. kolu “plavi” pod Goricom čekaju Jedinstvo, koje samo formalno igra proljećnju polusezonu.

Međutim, da li Budućnost zaslužuje titulu? I kako je proslaviti? Gledajući samo proljeće, Budućnost bi se borila za ostanak u eliti, jer su konci igre u drugom dijelu sezone totalno pogubljeni. Na kraju sezone će malo ko da pamti perfektnu jesen kada su padali rekordi iz kola u kolo. Pamtiće se očajno proljeće gdje se Budućnost praktično brukala iz kola u kolo.

Tačno je da trener Vukotić ni u jednoj utakmici tokom proljeća nije mogao da računa na najjači mogući sastav, ali to ne može da bude opravdanje polusezone koja će pokušati brzo da se zaboravi. Ali, koja bi mogla da ostane za nauk za budućnost…

Umjesto da se razmišlja o Evropi, da se guraju igrači iz omladinskog pogona koji nijesu zaslužili pažnju po prikazanom, da se razmišlja o nečijoj prodaji (to je sada pod velikim znakom pitanja), Budućnost je cijelog proljeća razmišljala kako joj visi titula. I sigurna je samo zato što je Zeti oduzeto šest bodova, a što Sutjeska i Mladost nijesu uspjeli da se izbore sa pritiskom.

Naravno, krivicu snosi stručni štab zajedno sa igračima, ali krivi su i ljudi iz uprave koji su po okončanju blistave jeseni ušli u klub i tako ponosno predstavili sponzorski pul.

Krivi su, jer su morali da otvore novčanik i dovedu tri pojačanja koja prave razliku na domaćoj sceni (štopera, vezistu i krilo), kako bi Budućnost nastavila da se šeta kroz prvenstvo i kako bi u top formi dočekala kvalifikacije za Ligu šampiona. Ovako, bili su pasivni zajedno sa sportskim sektorom, mislili su ‘lako ćemo’.

A u fudbalu nema ‘lako ćemo’, jedino ako razmišljaš o budućnosti i ako želiš da napreduješ iz dana u dan veliki rezultat može da dođe…

Dnevne novine

Foto: RTCG

Portal Analitika