Politika

Vladici Joanikiju nije dozvoljeno da obiđe Mihaila Čađenovića u ZIKS-u

Poslije povrijeđivanja Mihaila Čađenovića koje se desilo prilikom nasilnog dovođenja iz ZIKS-a u Viši sud 5. maja 2017. godine, a koje se pokušalo od strane pravosuđa i Ministarstva pravde Vlade Crne Gore zataškati i sakriti od javnosti, danas je aktuelna vlast počinila još jedan težak zločin u odnosu na Čađenovićeva prava koja su garantovana Ustavom i zakonima ove zemlje, saopšteno je medijima iz centrale Nove srpske demokratije.
Vladici Joanikiju nije dozvoljeno da obiđe Mihaila Čađenovića u ZIKS-u
Portal AnalitikaIzvor

-Naime, po želji Mihaila Čađenovića i na njegov poziv, Episkop budimljansko - nikšićki gospodin Joanikije je u dogovoru sa Mihailovim roditeljima, a nakon obavještenja iz suda o odobravanju vanredne posjete, jutros došao u ZIKS. Tamo je dopao u veoma neprijatnu situaciju jer je zaposlenima dugo vremena trebalo da se sjete „ko je taj Čađenović“, pa do naknadne konstatacije da je Vladika Joanikije posjetu mogao ostvariti juče, ali ne nikako i danas. Neprijatnost koja je napravljena ovom žalosnom situacijom, kojom je spriječen susret arhijereja Srpske pravoslavne crkve sa nevino utamničenim sužnjem Čađenovićem, najbolje je opisana pitanjem koje je Vladika Joanikije morao da postavi uniformisanim predstavnicima vlasti, prilikom trajanja ovog razgovora: „Da vi to nećete i mene da uhapsite zato što sam došao da posjetim zatvorenika?“

Nakon odbijanja bilo kakve mogućnosti da Mihailo Čađenović razgovara sa duhovnikom svoje Crkve, Vladika Joanikije je blagoslovio Mihailovog oca Miljana i predao mu skromne poklone koje je spremio za njegovog sina.

Vladiku su ispred ZIKS-a pozdravili predsjednik NSD Andrija Mandić, Mihailov otac Miljan Čađenović i njegov tetak Rajko Lekić, i zahvalili mu se na dolasku.

Portal Analitika