Politika

Dogovorena vlast u Herceg Novom

Opozicija je na večerašnjem sastanku u Herceg Novom dogovorila formiranje vlasti u tom gradu. - Zadovoljstvo nam je da obavijestimo javnost da je napravljen iskorak u političkom djelovanju u Crnoj Gori, na način da su se svi konstituenti već na prvom sastanku dogovorili i formirali novu koalicionu demokratsku vlast u Opštini Herceg Novi. Konstituenti buduće vlasti u Herceg Novom su Demokrate, Demokratski front (DF), Novska lista, Socijalistička narodna partija (SNP) i koalicija SDP-URA – saopštile su Demokrate.
Dogovorena vlast u Herceg Novom
Portal AnalitikaIzvor

Buduća izvršna vlast, kako se navodi u saopštenju Demokrata, imaće podršku 19 odbornika koalicije.

- Već smo otpočeli pripreme za sazivanje konstitutivne sjednice Skupštine opštine Herceg Novi – ističe se u saopšenju dostavljenom našem portalu.

1205demokrate2

Demokrate navode da su se učesnici večerašnjeg sastanka saglasili da će se poštovati demokratski principi oko formiranja vlasti saglasno ukazanom povjerenju dobijenom na izborima, zatim poštovanje izbornih programa svih konstituenata nove koalicije, kao i odabir stručnih, poštenih i principijelnih kadrova kroz potpunu depolitizaciju lokalne samouprave.

Portal Analitika