Kultura

CNP sa "Urnebesnom tragedijom" na regionalnom festivalu u Sarajevu

Crnogorsko narodno pozorište učestvuje na 1. Internacionalnom festivalu pozorišne komedije „Osmijeh Sarajeva“ koja se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine održava od 12. do 20. maja.
CNP sa "Urnebesnom tragedijom" na regionalnom festivalu u Sarajevu
Portal AnalitikaIzvor

Festivalskoj publici predstaviće se komadom „Urnebesna tragedija“ Dušana Kovačevića, u režiji Veljka Mićunovića, koja će u nedjelju biti igrana na sceni Bosanskog kulturnog centra.

- „Osmijeh Sarajeva“ je prvi festival pozorišne komedije koji ima za cilj da ugosti najznačajnije i najbolje predstave iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Makedonije i BiH. Od prijavljene 33 predstave, odabrano je osam pozorišnih komada, a pored CNP-a na festivalu će biti izvedene i predstave Kazališta „Kerempuh“ iz Zagreba, Ateljea 212 iz Beograda, Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka, Pozorišta „Komedija“ iz Skoplja, Narodnog pozorišta iz Mostara, Narodnog pozorišta iz Užica i Pozorišta „Jazavac“ iz Banjaluke. Festival je takmičarskog karaktera, a o najboljima će odlučivati žiri koji čine glumice Tatjana Šojić i Amra Kapidžić, te glumac i profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, Alen Muratović - navode iz nacionalnog teatra.

Podsjećamo, u „Urnebesnoj tragediji“ predstavi igraju: Ana Vujošević, Mladen Nelević, Vule Marković, Nada Vukčević, Branimir Popović, Branka Stanić, Meto Jovanovski, Mišo Obradović i Momo Pićurić. Dramaturg predstave je Slobodan Obradović, scenograf i kostimograf Miodrag Tabački, asistentkinja kostimografa Lina Leković, dok je muziku izabrao reditelj Mićunović.

Portal Analitika