Crna hronika

Lažne dojave o bombama: Vladimir Roganović jedan od osumnjičenih

V.R. iz Herceg Novog osumnjičen je da je 29. aprila iz Beograda sa pripejd broja pozvao OKC Uprave policije u Podgorici oko ponoći i lažno dojavio da je u jednom objektu postavljena eksplozivna naprava - saopštio je šef Odsjeka za kriminalistiku u Upravi policije, Enis Baković. Da podsjetimo, 29. aprila "meta" lažne dojave o bombi je bila diskotega "Bigl".
Lažne dojave o bombama: Vladimir Roganović jedan od osumnjičenih
Portal AnalitikaIzvor

Prema saznanjima našeg portala, riječ je o Novljaninu Vladimiru Roganoviću, koji je nedavno uhapšen u Srbiji zbog falisifikovanja isprava, i kome je određen pritvor do 30 dana.

- Samim tim, osumnjičeni nije dostupan crnogorskim pravosudnim organima. Za njim je raspisana potjernica zbog izdržavanja kazne od godinu dana, zbog krivičnog djela 403 -  nedozvoljeno držanje oružja - kazao je Baković na konferenciji za medije.

Roganović je, navodno, jedan od pripadnika ozloglašenog “kavačkog klana” iz Kotora.

Baković je precizirao da će uskoro izaći pred javnost sa ostalim rezultatima u vezi lažnih dojava o postavljenim bombama širom Podgorice.

Upitan da li može saopštiti koji su motivi lažnih dojava, on je odgovorio da još uvijek ne može govoriti o tome.

Baković je podsjetio da je u aprilu bilo 18 lažnih dojava, koje su stizale iz Srbije i BiH. On je rekao da je crnogorska policija nakon svake dojave stupala u kontakt s kolegama iz regiona radi identifikacije osumnjičenih.

Pomoćnik Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata Dragan Blagojević nije mogao da precizira koliko košta jedan antidiverzioni pregled. 

Portal Analitika