TV / Film

Premijera "Dječaka" adaptiranih za slabovide na RTCG

Film poznatog crnogorskog reditelja, Nikole Vukčevića „Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa“ u verziji prilagođenoj za osobe oštećenog vida biće premijerno emitovan na prvom programu RTCG u nedjelju, 14-og maja u 21 i 30, saopšteno je Portalu Analitika iz KC-a "Homer".
Premijera "Dječaka" adaptiranih za slabovide na RTCG
Portal AnalitikaIzvor

Adaptacija filma urađena je u našem Udruženju, uz finansijsku podršku Javnog servisa. Tekst za naraciju pripremio je tim Kulturnog centra Homer i Biblioteke za slijepe Crne Gore u sastavu: Ana Nikolić, Stefa Adžić i Božidar Denda, tekst čitao Marko Jaćimović, tonsko snimanje i montaža Maja Sekulović.

Ovo je praktično pilot projekat i očekuje se da u bliskoj budućnosti bude prilagođeno više ostvarenja domaće i strane kinematografije.

Zahvaljujemo reditelju Nikoli Vukčeviću koji je za potrebe ovog projekta ustupio svoj film bez naknade kao i članovima Savjeta RTCG koji su podržali i podsticali njegovu realizaciju.

Kulturni centar „Homer“ iz Podgorice je nevladino udruženje koje okuplja profesionalne i umjetnike amatere sa oštećenim vidom.

Ima više umjetničkih sekcija za djecu i mlade oštećenog vida, amatersko pozorište, a odskora se bavi i adaptacijom filmova za svoje korisnike.

Udruženje je vlasnik radio stanice Homer, prvog elektronskog medija za kulturu u Crnoj Gori, koji značajnu pažnju posvećuje programskim segmentima za lica sa invaliditetom.

Udruženje razvija partnersku saradnju sa Bibliotekom za slijepe Crne Gore , sa kojom je realizovalo više značajnih projekata na zapošljavanju lica oštećenog vida.

Portal Analitika