Region

Izbori na Kosovu koštaće pet miliona eura

Centralna izborna komisija (CIK) Kosova procijenila je da će za organizaciju prevremenih parlamentarnih izbora 11. juna biti potrebno pet miliona eura.
Izbori na Kosovu koštaće pet miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnik Kosovskog demokratskog instituta koji prati izbore Uegen Cakoli rekao je da je CIK odlučio da kampanja traje deset dana, od 31. maja do 9. juna, dok je zadnji rok za proglašenje političkih subjekata 19. maj, odnosno predizbornih koalicija 16. maj.

U odluci o raspisivanju izbora nalaže se CIK-u da sprovede sve pripreme i da shodno zakonu i drugim aktima organizuje prevremena parlamentarne izbore.

Tači je ranije danas poslije konsultativnog sastanka s predstavnicima stranaka izjavio da će vanredni parlamentarni izbori biti održani 11. ili 18. juna, ali da je većina partija saglasna da budu održani 11. juna.

On je o prevremenim parlamentarnim izborima razgovarao i s predsjednicom CIK-a Valjdetom Dakom, koja je izrazila spremnost CIK-a da uspješno organizuje prevremene izbore.

Skupština Kosova je juče izglasala nepovjerenje Vladi Kosova, dok je poslije odluke Skupštine Tači potpisao ukaz o raspuštanju parlamenta.

Portal Analitika