TV / Film

Stiže film “The Books of Knjige: Slučajevi pravde”

Dugometražni igrani film organizacije The Books of Knjige na jesen stiže u bioskope. Prije toga će premijerno biti prikazan na nekom od ljetnjih filmskih festivala.
Stiže film “The Books of Knjige: Slučajevi pravde”
Portal AnalitikaIzvor

“Mislim da ce publika biti prijatno iznenađena estetikom filma. Žanrovski je čak bliže klasičnom krimi ostvarenju nego komediji, što će reći da je krivudavi zaplet filma uspio da nametne neizvjesnost koja drži pažnju. Ne znam da li će film imati inostrani festivalski život zbog svoje verbalnosti na kojoj se zasniva humor TBOK a koji je teško prevodiv, ali sam siguran da će se domaćoj i regionalnoj publici jako svidjeti jer tako nešto do sad nisu imali prilike vidjeti”, kazao je Goran Vujović koji igra lik inspektora Rajka.

U ovom ostvarenju, pored ekipe Buksovaca, pojavljuju se i neke glumačke zvijezde iz regiona.

“Veliki bosanski glumac sa crnogorskim korijenima Izudin Bajrović, dostojno je zamijenio pokojnog Džonija Hodžića u ulozi načelnika policije, Nikola Kolja Pejakovic glumi glavnog negativca, dok su odlične epizode imali Nebojša Glogovac, Zoran Kesić, Stefan Bundalo i član originalne postave Nadrealista Zenit Đjozić. Sve su to ljudi koji vole dosadašnji rad TBOK pa je bilo posve logično da nam se pridruže u ovom ambicioznom poduhvatu”, istakao je je režiser filma Zoran Marković Zonjo.

Suprugu legendarnog inspektora Mačeka kojeg tumači Veselin Gajović Gajo, kao glavnu žensku ulogu u filmu igra Tihana Ćulafić, a tu je i domaća postavka glumaca koju čine: Sejdo Alijaj, Mladen Stojanović, Momčilo Pićurić, Maja Stojanović, Pavle Popović, Omar Bajrampašić, Branka Stanić, Jelica Bulatović, Nenad Petranovic Badanj, Ljubo Kaličanin i drugi.

 <

Muziku za film komponovao je Nemanja Nedeljković, član niškog hip-hop dvojca Stereo banana, dok scenario potpisuje Aleksandar Radunović Popaj.

Direktor fotografije je Dalibor Tonković.

Portal Analitika