Politika

Darmanović-Katič: Slovenija pouzdan partner Crnoj Gori u svim oblastima

Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović susreo se danas sa ministarkom odbrane Republike Slovenije Andrejom Katič koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.
Darmanović-Katič: Slovenija pouzdan partner Crnoj Gori u svim oblastima
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Darmanović je istakao da će Crna Gora, 5. juna u Vašingtonu, predati ratifikacione instrumente čime se ispunjavaju svi uslovi za članstvo u Sjeveroatlanskoj alijansi. Podsjetio je na susret u martu o.g, tokom njegove zvanične posjete Ljubljani i još jednom iskoristio priliku da zahvali na pomoći koju je Republika Slovenija pružala Crnoj Gori tokom pristupnog procesa. Naglasio je da je Slovenija bila kontakt država NATO-a za Crnu Goru i da je među prvim državama ratifikovala naš pristupni protokol.

Ministarka Katič je iskazala zadovoljstvo postignutim na putu evroatlantskih integracija Crne Gore i čestitala zbog uspješno okončanog procesa ratifikacije. Naglasila je da Crna Gora može računati na Sloveniju kao pouzdanog partnera u svim oblastima, te da će naše članstvo u NATO utvrditi temelj za unapređenje međudržavnog partnerstva. 

Portal Analitika