Abiznis

Pismo podrške sindikalaca Luke Bar Sindikatu Instituta Igalo

Sindikalna organizacija Luka Bar AD je u jako dobrim odnosima sa Sindikatom Instituta “Simo Milošević”, koji se zasnivaju na susretima i razmjenama informacija, kao i davanjem podrški u sindikalnom radu, takođe i u kontinuiranom korišćenju Instituta za radnike Crne Gore. Država Crna Gora ima namjeru da proda svoj dio akcija Instituta “Simo Milošević”. Sindikat Instituta “Simo Milošević “ se ozbiljno protivi prodaji. Poseban je naglasak da se isti daje na prodaju po berzanskoj cijeni, koja je mnogo niža u odnosu na nominalnu vrijednost, a ne garantuje se zaštita zaposlenim i osnovno sindikalno pravo-pravo na rad, saopšteno je iz Sindikalne organizacije Luke Bar.
Pismo podrške sindikalaca Luke Bar Sindikatu Instituta Igalo
Portal AnalitikaIzvor

"Nema sumnje da je dosadašnja razlika u cijeni isuviše velika, da se po svemu sudeći radilo o namjernom prouzrokovanju štete Državi Crnoj Gori, njenim radnicima i građanima Crne Gore. Institut “Simo Milošević” je strateško preduzeće koje će donositi profit, na osnovu svega toga potrebno je da mediji, ekonomski stručnjaci i naše kolege iz Sindikata Instituta “Simo Milošević” upozore građane Crne Gore da su dosadašnje navedene cijene za prodaju mnogo niže od realne, takođe se moraju  skinuti “oznake tajnosti” i da procesi budu  javni-transparentni. Isti taj model po kojem djeluje tranzicijska prodaja državnog bogastva je primjenjen kod  Luke Bar AD, gdje djeluju grabljive svjetske korporacije, koje kreiraju okolnosti za prodaju, koje nemaju ekonomskih osnova i argumenata", ističe se u pismu podrške Sindikalne organizacije Luke Bar kolegama iz Instituta Igalo. 

Kako se dodaje, radnici udruženi u  Sindikat mogu spriječiti takve štetne prodaje.

-Radnici Luke Bar udruženi u  Sindikalnu organizaciju su spriječili državu da proda većinski paket Države Crne Gore. U ovim našim aktivnostima smo imali podršku sindikata iz regionalne globalne organizacije lučkih radnika IDC ( International Doker,s Council). To nismo i nećemo  zaboraviti. Članstvo Sindikalne organizacije Luka Bar AD u potpunosti podržava radnike Instituta “Simo Milošević” i njihovo Sindikalno rukovodstvo. Ako bude potrebno, spremni smo da izvedemo niz mjera, koje će pomoći da se Vaši zahtjevi čuju i budu ravnopravno tretirani, da postupci budu pošteni od kojih će radnici i  svi  građani imati koristi- navodi se u pismu podrške. 

 

Portal Analitika