Abiznis

Planovi za intenziviranje saradnje CBCG i Narodne banke Belgije

Guverner Centralne banke Crne Gore, dr Radoje Žugić sastao se danas sa koordinatorom za tehničku saradnju Narodne banke Belgij, Xavier Hawia-om, koji je u posjeti CBCG. Namjera njegove posjete je da se definišu oblasti u kojima bi bilo moguće intenziviranje saradnje CBCG i Narodne banke Belgije.
Planovi za intenziviranje saradnje CBCG i Narodne banke Belgije
Portal AnalitikaIzvor

U tom smislu, na današnjem sastanku je bilo riječi o mogućim aspektima buduće saradnje CBCG i Narodne banke Belgije. Guverner Žugić zahvalio se gostu na ukazanoj prilici i istakao da ova ponuda dolazi u pravom trenutku, s obzirom na činjenicu da je CBCG inicirala i sprovodi brojne aktivnosti u pravcu implementacije najboljih praksi i uvođenja evropskih standarda. U tom smislu, guverner je istakao da bi za CBCG bilo veoma korisno i značajno ukoliko bi podršku dobili u segmentu supervizijske funkcije, platnog prometa i finansijskih i bankarskih operacija, kao i u oblasti komunikacija.

Predstavnik Narodne banke Belgije zahvalio se na organizaciji brojnih sastanaka u okviru CBCG tokom proteklih dana, koji su bili prilika za bliže upoznavanje sa aktivnostima koje ova institucija realizuje, kao i za identifikovanje oblasti u kojima je moguće intenzivirati saradnju dviju banaka, na obostrano zadovoljstvo.

Portal Analitika