Politika

OO DPS BUDVA: Vladajuća koalicija pohrlila ka obećanim foteljama

Klub odbornika OO DPS Budva uputio je saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelini.
OO DPS BUDVA: Vladajuća koalicija pohrlila ka obećanim foteljama
Portal AnalitikaIzvor

“Iz sjednice u sjednicu, svjedoci smo konstantnih pravnih mahinacija kojima se služi nova vladajuća koalicija. I pored upozorenja OO DPS-a Budva o zloupotrebama koje se sprovode sazivanjem sjednica po hitnom postupku, danas na dnevnom redu opet HITNA. Klub odbornika DPS-a Budva odlučio je da ne prisustvuje ovakvim sjednicama, čiji je povod hitnosti neosnovan i neutemljen u zakonu, Statutu i Poslovniku SO Budva.

Gospodo, ovog puta ste sazvali hitnu sjednicu da bi imenovali članove skupštinskih odbora. Predsjednik Skupštine Opštine Đorđije Vujović ponosno je izjavio da je sjednica sazvana po hitnom postupku da bi odbori mogli da funkcionišu. Zapravo, činjenica je da su njihovi funkcioneri pohrlili ka svojim obećanim foteljama, ne misleći na to da su oni ostavili odbore bez kvoruma.

Vi ste gospodo danas održali sjednicu Odbora za izbor i imenovanja upravo bez kvoruma, tačnije sa dva člana odbora, s obzirom na to da podnošenjem ostavke na mjesto odbornika u SO Budva, Lucija Đurašković i Jovan Gregović više nisu članovi pomenutog odbora.

Nadalje, vi ste i prije desetak dana imenovali za vršioca dužnosti direkotra Turističke organizacije opštine Budva gospodina Mladena Franovića. Danas ga je Skupština Opštine Budva imenovala za predsjednika Odbora za izbor i imenovanje. Kad već ima dva državljanstva, srpsko i crnogorsko, što ne bi sjedio i na dvije fotelje. Pretpostavljamo da nećemo za dvije nedjelje, kada gospodinu Franoviću istekne rok za podnošenje ostavke na drugu funkciju, ponovo imati hitnu sjednicu da bi izabrali novog predsjednika Odbora za izbor i imenovanje.

Po hitnom postupku danas je bilo potrebno i izmjeniti Rješenje o određivanju odbornika SO Budva koji će prisustvovati sklapanju brakova, i to imenovati nikog drugog do predsjenika Skupštine Opštine Budva lično, gospodina Đorđija Vujovića. Ovu nezapamćenu praksu ne možemo okarakterisati drugačije, već da je hitno bilo  potrebno obezbjediti još po neku opštinsku naknadu za gospodina Vujovića, mimo osnovne, ne tako male zarade.

Gospodo, bilo bi iscrpno pisati i govoriti o vašim gotovo svakodnevnim propustima i pravnom nasilju koje sprovodite, a čija se kulminacija pokazala najbolje na primjeru razrješenja funkcionera Turističke organizacije Budva, o čemu smo već pisali. O svim vašim nezakonotio preduzetim radnjama i ispoljavanju neprikosnovene samovolje pri vršenju odgovornih lokalnih funkcija, Demokratska partija socijalista podnijela je prijave pred nadležnim državnim organima.

Međutim, ne možemo da se ne zapitamo na koji način ste do sada usmjerili razvoj grada, naše turističke privrede i suštinskih vrijednosti od zančaja za naše sugrađane. Turistička sezona je sudeći po broju gostiju koji borave ovih dana u Budvi, uveliko počela. Taksisti već najavljuju svoje prve štrajkove. Gužve i saobraćajni haos se iz dana u dan povećavaju. Šetališta duž budvanske rivijere neuređena  su i neprilagođena za predstojeću sezonu. Buka je u najavi utišana samo u onim lokalima čiji vlasnici nisu članovi budvanskih Demokrata. Koordinacioni tim za pripremu i praćenje ljetnje sezone gotovo nije ni zasjedao. Uprava za zaštitu kulturnih dobara negativno je ocijenila Plan privremenih lokacija.

I dok vi gotovo više od pola godine sazivate hitne sjednice i razna druga tijela kako bi po svaku cijenu i mimo svakog zakona udovoljili predizbornim obećanjima  i prohtjevima svojih partijskih podobnika, turistička sezona, čiju  je nikad  „srtručniju“ pripremu najavljivao predsjednik Krapović, izgleda da je ostala u drugom planu!” navodi se u saopštenju kluba odbornika OO DPS Budva.

 

Portal Analitika