Tenis

Prvi međunarodni turnir u stonom tenisu za lica sa invaliditetom u PG

Prvi međunarodni turnir u stonom tenisu za lica sa invaliditetom pod nazivom “PODGORICA OPEN 2017”, održaće se ovog vikenda.
Prvi međunarodni turnir u stonom tenisu za lica sa invaliditetom u PG
Portal AnalitikaIzvor

Na turniru će osim Crne Gore, učestvovati  reprezentacije Srbije, Hrvatske i Makedonije. Takmičenje po kvalitetu spada među jače međunarodne turnire, jer su sportisti reprezentacija Srbije i Hrvatske osvajači velikog broja medalja sa paraolimpijskih, svjetskih i evropskih takmičenja. Na turniru će ukupno učestvovati oko 50 sportista, od kojih dvadesetak koji su korisnici invalidskih kolica.

Navedeni događaj će se održati u Univerzitetskoj sportskoj dvorani (do studenstkog doma u neposrednoj blizini City kvarta) u Podgorici, dana 13 i 14 maja 2017. godine, sa početkom u 10:00h, u koliko časova je i 13 maja (subota) predviđeno svečano otvaranje.

Turnir organizuje Udruženje paraplegičara Podgorica pod pokroviteljstvom Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, a kao jednu od aktivnosti na realizaciji projekta “Sportsko – edukativnim radionicama do promocije prava lica sa invaliditetom” za koji su sredstva dobijena od strane Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

Sa nadom da ćete nam dati podršku u najavi i praćenju ovog značajnog događaja za lica sa invaliditetom i na taj način dati još veći podstrek našim takmičarima da nastave da se bave ovim sportom, srdačno vas pozdravljamo.

 

Portal Analitika