Kultura

Premijera Marunovićevog dokumentarca u Zagrebu: Specifična, vrhunska i posebna

Do sada su o meni snimili petnaestak dokumentarnih filmova, a ovaj je poseban, drugačiji i specifičan, na čemu čestitam režiseru Danilu Marunoviću, kazao je naš proslavljeni umjetnik Dimitrije Popović na zagrebačkoj premijeri ostvarenja „Preludijum za snajper“.
Premijera Marunovićevog dokumentarca u Zagrebu: Specifična, vrhunska i posebna
Portal AnalitikaIzvor

Film je u utorak uveče prikazan u Muzeju „Mimara“, a događaj su oranizovali Nacionalana zajednica Crnogoraca Hrvatske, Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“, Vijeće crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba i taj muzej.

- Rijetki su oni koji dobiju takvu priliku kao što sam je ja imao da radim na ovakvom filmu i u tome sarađujem sa Dimitrijem, koji je prepoznatljiv širom svijeta. Zahvaljujem mu zato što je imao povjerenje u mene i sve vrijeme me podržavao u mojoj priči o njemu - rekao je Marunović.

Među brojnim gostima bio je ambasador Crne Gore u Hrvatskoj, Boro Vučinić, predstavnici Ambasade Crne Gore u Sloveniji, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i njegova zamjenica Vesna Kusin, te kulturni i javni poslenici.

1105zagreb1Kako ističu organizatori, ova priča o Dimitriju Popoviću ispričana je na drugačiji način, i naišla je na odličnu podršku publike. U posebnoj atmosferi prostora Muzeja, režiser Marunović je nakon projekcije, pozdravljen dugim aplauzom kao potvrdom kvaliteta njegovog filma. Dugotrajni aplauz zaslužili su i akteri filma - Dimitrije Popović i Severina Vučković.

Pohvalu mladom kolegi dao je u svom obraćanju i poznati režiser Veljko Bulajić.

Prisutni su imali da vide i instalaciju Dimitrija Popovića „Pjesma bez riječi“ koja je poslužila kao lajtmotiv ovoga filma.

Premijera u Zagrebu, kako dodaju organizatori, bila je u skladu sa odrednicom filma - specifična, vrhunska i posebna.

Foto: Facebook

Portal Analitika