Crna hronika

Bar: Oduzet pištolj u ilegalnom posjedu

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv L.J. (78) Sutomora – Opština Bar, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policje.
Bar: Oduzet pištolj u ilegalnom posjedu
Portal AnalitikaIzvor

Naime, policijski službenici CB Bar su juče, postupajući shodno pribavljenoj naredbi izdatoj od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Baru, izvršili pretres kuće i drugih prostorija u Sutomoru, koje koristi M.J. (44), sin L.J.

Prije početka pretresa M.J. je policijskim službenicima predao pištolj „CZ“ cal. 7,65 mm u ilegalnom posjedu, za koji je kazao da pripada njegovom ocu L.J. Pretresom su pronađeni i oduzeti i okvir za automatsku pušku i okvir od pištolja „CZ“ 99.

Shodno navedenom, u službenim prostorijama CB Bar su uzete izjave od M.J. i L.J. tokom kojih je utvrđeno da pomenuti pištolj „CZ“ cal. 7,65 mm pripada L.J, te da ovo oružje nije registrovano u Crnoj Gori.

O svemu je upoznat nadležni tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo i naložio da se protiv L.J. u redovnom postupku podnese krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Pištolj će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.    

Portal Analitika