Društvo

Dinastije Vojislavljevića, Balšića i Crnojevića dobiće ulice u Nikšiću

Ulice u gradu podno Trebjese koje do sada nijesu imale ime, uskoro će ga dobiti. Savjet za davanje prijedloga naziva naselja, ulica i trgova, na sjednici održanoj prije dva dana, odlučio je da na taj način poštuje istoriju, tradiciju i korijene nacije. To znači da će Nikšić uskoro dobiti ulice koje nose imena dinastija Vojislavljević, Balšić i Crnojević.
Dinastije Vojislavljevića, Balšića i Crnojevića dobiće ulice u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj dostavio je spisak ulica koje su bez naziva, a Savjet je predsjedniku opštine Veselinu Grboviću preporučio da u program podizanja spomen-obilježja u Nikšiću za ovu godinu uvrsti tri saobraćajnice.

Tako se, prema odluci Savjeta za davanje prijedloga naziva naselja, ulica i trgova, može očekivati da na nekoj od narednih sjednica SO bude usvojeno da ulica dinastije Vojislavljevića bude saobraćajnica dužine 1.400 metara, od raskrsnice sa ulicom Podgorički put do raskrsnice sa Mostainjskom i dalje pored Željezničke kolonije, preko željezničke pruge, do Ulice Stojana Kovačevića.

Ulica dinastije Balšić biće od raskrsnice sa Bulevarom 13. jul, uključujući krak ka autobuskoj stanici, kroz naselje do raskrsnice sa ulicom Mrkošnica III, a njena ukupna dužina je 370 metara.

Ime dinastije Crnojevića nosiće saobraćajnica od Ulice Baja Pivljanina, kroz kvart između ulica Ćana Koprivice i Dragice Pravice, do Njegoševe, a njena ukupna dužina je 460 metara.

Predsjednik Savjeta za davanje prijedloga naziva naselja, ulica i trgova Vojin Đukanović kaže da su se rukovodili poštovanjem istorijskih fakata, tradicije i ogromnog doprinosa koje su u stvaranju i opstanku crnogorske države dale ove tri dinastije, te da je vrijeme da i u Nikšiću ulice nose njihovo ime. 

Pobjeda

Portal Analitika