Politika

Svi ćute i vagaju: Počinju pregovori za formiranje vlasti u HN

Predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Stevan Katić potvrdio je Dnevnim novinama da je partija Alekse Bečića uputila poziv Demokratskom frontu, Novskoj listi i SNP-u o formiranju vlasti u Herceg Novom.
Svi ćute i vagaju: Počinju pregovori za formiranje vlasti u HN
Portal AnalitikaIzvor

“Sa predsjedništvom Novske liste imali smo konsultacije kako bismo se dogovorili o prvom terminu održavanja sastanka o formiranju vlasti. Napravili smo konsultativni razgovor da bismo znali kada su svi tu jer su mnogi otputovali iz grada nakon izbora. Čekamo da nam jave, i nakon toga organizovaćemo zvaničan sastanak“, kaže Katić Dnevnim novinama.

Na pitanje koga je zvao na pregovore o formiranju vlasti, Katić ističe da su poziv dobile iste partije kao u Kotoru i Budvi.

“Pozvali smo Demokratski front, koaliciju SDP – URA, SNP i Novsku listu. Pregovaraćemo jer je sezona na pragu, tako da pregovori moraju da budu završeni što prije“, ističe Katić.

Na konstataciju da je bila negativna kampanja između Demokrata i Demokratskog fronta prilikom izbora u Novom, Katić kaže da na lokalnom nivou nije bilo problema u komunikaciji između njih.

“Mi smo u Novom sarađivali i bili u kontaktu svakodnevno, možda je bilo turbulencija između centrala u Podgorici, međutim mi nemamo nikakav problem sa Demokratskim frontom“, ustvrdio je Katić za Dnevne novine.

Dnevne novine nijesu mogle da dobijemo izjavu iz Demokratskog fronta jer se niko od lokalnih čelnika nije javljao na redakciji poznate brojeve telefona.

Nezvanično se govori da je došlo do različitih tumačenja na koji način treba formirati vlast i to između centrale u Podgorici i lokalnog DF-a.

Naime, govori se da u Podgorici smatraju da treba tražiti maksimum funkcija, dok Novljani misle da je najvažnije formirati vlast u gradu.

Postoji i varijanta u kojoj će Novska lista tražiti mjesto predsjednika opštine, ali Demokrate kažu da takva informacija nije dolazila do njih.

“Još nismo pričali o funkcijama, ne mogu ništa da pričam prije zvaničnog sastanka“, kaže Katić.

Uslovi Novske liste

Iz Novske liste su potvrdili da su im Demokrate uputile poziv da pregovaraju o formiranju nove vlastu u Herceg Novom i da oni taj poziv shvataju vrlo ozbiljno i naravno prihvataju ga.

„Smatramo da su Novska lista kao i Demokratska Crna Gora nosioci odgovornosti za vođenje grada, što ujedno smatramo i velikom čašću i obavezom koju su nam građani ukazali. Takođe smatramo da vremena ima jako malo, sezona je na pragu, i potpuno odgovorno pristupamo pregovorima i koliko sutra nadamo se sastanku“ kažu iz Novsked liste.

Ističu da će NL kao što je i obećala u predizbornoj kampanji staviti građane i Herceg Novi na prvo mjesto.

“Glavni principi Novske liste za pregovore pored našeg programa i projekata biće stvari depolitizacija, racionalizacija i nova sistematizacija radnih mjesta, kao i zamrzavanje zapošljavanja do daljnjeg, osim određenih sezonskih poslova. Ovih principa ćemo se držati po cijenu da ne budemo dio buduće vlasti, a posebno poručujemo da onaj ko ulazi u politiku da bi se samo okoristio neće biti sastavni dio ove koalicije“, zaključuju iz Novske liste.

Dnevne novine

Portal Analitika