Fudbal

Liga Evrope: Ajaks i Mančester junajted ovjeravaju plasman u finale

Mančester junajted je na korak od finala Lige Evrope, a na dva od plasmana u Ligu šampionu. Trofej u drugom po važnosti evropskom takmičenju bio bi od višestrukog značaja za ,,crvene đavole“, koji nije siguran da će kroz Premijer ligu izboriti mjesto u eliti.
Liga Evrope: Ajaks i Mančester junajted ovjeravaju plasman u finale
Portal AnalitikaIzvor

Ekipa Žozea Murinja je prvi favorit za osvajanja Lige Evrope, trijumf od 1:0 u gostima protiv Selte, u prvom meču polufinala, primakao je cilju.

- Ovo je ogromna šansa da se plasiramo u finale. Ovo je bilo dugo i teško takmičenje ove sezone. Zaslužili smo da budemo ovdje i sada imamo veliku šansu da uzmemo trofej - rekao je kapiten Vejn Runi.

Selta u Mančesteru, poslije poraza na svom terenu, faktički nema što da izgubi.

- Želimo da zakomplikujemo život Junajtedu. Ove sezone odigrali smo dosta dobrih mečeva i kod kuće i na strani. Moramo da pokušamo da igramo što više po zemlji jer je protivnik veoma jak u skok igri - izjavio je defanzivac Andreu Fontas.

Ako Junajted ima dobru zalihu, što tek reći za Ajaks koji je doputovao u Lion sa 4:1 iz meča u Amsterdamu.

- Imamo veliku prednost, ali nikad ne znate što se može desiti. Lion je odličan tim, to je pokazao u prvih 20 minuta prethodnog me- ča. Neću dozvoliti da se igrači zadovolje onim što su uradili, trka još nije gotova - objasnio je trener Ajaksa Peter Bos.

Strateg Liona Bruno Genezio vjeruje u podvig.

- Pokazali smo da smo sposobni da damo tri gola i okrenemo situaciju. Moramo da budemo na najvišem nivou svih 90 minuta. Veliki evropski klubovi počinjali su svoju priču podvizima. Moramo biti spremni na to. 

Oba duela igraju se od 21.05h.

Portal Analitika