Abiznis

Simović: Vrijedni poljoprivrednici najveća fabrika

Sektor poljoprivrede i agroindustrije za Opštinu Rožaje predstavlja veliku razvojnu šansu koju treba iskoristiti, uz podršku države i lokalne samouprave i inicijativnosti privrednika i poljoprivrednih proizvođača, ocijenio je resorni ministar Milutin Simović.
Simović: Vrijedni poljoprivrednici najveća fabrika
Portal AnalitikaIzvor

Simović, koji je potpredsjednik Vlade, je, tokom današnje radne posjete toj Opštini, kazao da odnos prema Rožajama treba da bude njihova velika obaveza, uz potrebu da tu treba da budu u kontinuitetu i podržavaju napore privrednih subjekata.

Kako je rekao, to je potrebno raditi sa jasnim indikatorima uspjeha svih zajedno, mjerenih novim radnim mjestima, pažljivim odnosom prema uposlenima, povećanjem proizvodnje i asortimana proizvoda, kao i stvaranjem nove vrijednosti značajne za supstituciju uvoza hrane i rast izvoza.

Simović je, sa direktorom Investiciono razvojnog fonda (IRF) Zoranom Vukčevićem i predsjednikom Opštine Rožaje Ejupom Nurkovićem, obišao nekoliko privrednih subjekata, među kojima su kooperativa Agrobisernica, preduzeće za preradu ljekobilja “Interfood 35”, mljekaru “Ami Prom” i mesnu industriju Gradina. 

 

simovic2
Portal Analitika