Fudbal

Arsenal i dalje u igri, Sančez donio trijumf ''tobdžijama''

Poslije Junajteda, pao je Sautempton (2:0) i Arsenal je opet u igri za Ligu šampiona! Tri boda na tri kola do kraja zvuči kao prilično veliki zaostatak, pogotovo ako morate da jurite jedan Mančester Siti, ali ne zaboravite da je tu i Liverpul koji ima meč više, tako da tim iz Londona Redsima može da priđe na bod.
Arsenal i dalje u igri, Sančez donio trijumf ''tobdžijama''
Portal AnalitikaIzvor

Najbolji strijelac Arsenala i čovjek koji nosi Vengerov tim čitave sezone - Aleksis Sančez bio je ključni čovjek i danas. Čileanac je u 59. minutu postigao lijep pogodak za vođstvo (njegov 20. u sezoni, prvi igrač od van Persija 2011. koji je postigao 20 ili više golova za Tobdžije), a onda je sedam minuta prije kraja iskreirao akciju poslije koje je definitivno riješeno pitanje pobjednika. Poslao je divnu loptu na rogalj peterca, Ramzi je glavom proslijedio u srce istog, a tamo se našao rezervista Žiru i svojim desetim golom u sezoni stavio tačku na ovaj duel - 2:0.  

Kada je u pitanju raspored do kraja ni Siti ni Arsenal nemaju bog zna kako teške rivale. Građane čekaju dueli sa Lesterom i Vest Bromvičom kod kuće, odnosno sa Votfordom na strani, dok Tobdžije idu na megdan Stouku, a dočekuju Sanderlend i Everton. Liverpulu je ostalo još gostovanje Vest Hemu i Midlzbro na Enfildu. Po trenutnoj tabeli, u trci za poziciju broj četiri je i Mančester Junajted, ali mnogo je realnije da Murinjovi Đavoli Ligu šampiona obezbjede osvajanjem Lige Evrope...

Portal Analitika