Društvo

Zaposleni u NP Prokletije čistili i postavljali zanimljive putokaze

U susret turističkoj sezoni, zaposleni u NP Prokletije ovih dana su uređivali i čistili prostor ovog zaštićenog prirodnog područja i pripremali, popravljali i postavljali putokaze i oznake kako bi turisti i svi posjetioci Nacionalnog parka mogli da se na kvalitetan način usmjeravaju i orijentišu u ovom Nacionalnom parku.
Zaposleni u NP Prokletije čistili i postavljali zanimljive putokaze
Portal AnalitikaIzvor

S tim u vezi, početkom maja, zaposleni Nacionalnog parka su sa učenicima maturantima  SM Škole „Bećo Bašić" iz Plava na platou centra za posjetioce NP „Prokletije" u Gusinju organizovali izradu putokaza i oznaka Parka.


Urađeno je šest putokaza na neobrađenim daskama u skladu sa postojećim mogućnostima i uslovima.

Slova su napisana zelenom farbom, a daske ofarbane i premazane zaštitnom farbom kako bi se što duže očuvale u prirodi. S tim u vezi, urađeni su putokazi, kao što je ulazni putokaz sa nazivom Nacionalnog parka, u dolini Ropojane i jedan prema Babinom Polju, zatim info-table sa ekološkim porukama kao što su: Zabranjeno bacanje smeća, Čovječe ne zaboravi da je priroda stvorila tebe, a ne ti nju, kao i putokazi koji usmjeravaju ka planinskim vrhovima, kao što su Maja Rosit, Zla i Dobra Kolata.

 

 

Portal Analitika