Društvo

EU eko oznaku dobila još tri hotela u CG

Crnogorski hoteli HEC Residence i M Club iz Budve, kao i hotel Kalamper iz Bara dobili su Ekološki znak Evropske unije - sertifikat kojim se dokazuje kvalitet turističke usluge ovih objekata i spremnost za unapređenje poslovanja u cilju dostizanja vodećih ekoloških standarda.
EU eko oznaku dobila još tri hotela u CG
Portal AnalitikaIzvor

Sertifikat se izdaje na osnovu provjere usaglašenosti 22 obavezujuća kriterijuma od ukupno 43 kriterijuma koja oznaka prepoznaje. Sertifikat je potvrda da sertifikovani objekat u praksi sprovodi ekološki koncept rada, štedi energiju i vodu, brine se o očuvanju prirodnog okruženja, promociji održivog saobraćaja i radi na redukciji stvaranja otpada.

Posebno bitan segment ovog sertifikata podrazumijeva aktivnu komunikaciju i promociju ekološke vizije turizma na nivou hotela, kao i u saradnji sa gostima, preduzetnicima, dobavljačima i ostalim partnerima.

Ekološki znak Evropske unije, uspostavljen je prije 25 godina i omogućava promociju proizvoda i usluga na tržištu od 500 miliona stanovnika, koje uključuje neke od najznačajnijih emitivnih tržišta, kao što su Njemačka, Francuska, države Beneluksa i Skandinavije.                 

Projekat Razvoj niskokarbonskog turizma, koji realizuju Ministarstvo održivog razvoja i turizma i  Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizicijom Crne Gore, podržava uvođenje međunarodnih sertifikata Ekološki znak Evropske unije i Travelife za hotele i apartmane. Sertifikovani hoteli privlače ekološki obrazovane turiste koji brinu o zaštiti životne sredine.             

Portal Analitika