Abiznis

Skupština akcionara ZIF-a "Trend": Rakčević došao, Radović izostao

Skupština akcionara Zatvorenog investicionog fonda „Trend“ juče je odgođena, zato što nije bilo kvoruma, jer su sastanku prisustvovali predstavnici samo 27,67 odsto akcija.
Skupština akcionara ZIF-a "Trend": Rakčević došao, Radović izostao
Portal AnalitikaIzvor

Skupštini nijesu prisustvovali predstavnici pojedinačno najvećih vlasnika, na čijem je čelu biznismen i vlasnik Zetagradnje, Blagota Radović, a koji na zbirnom kastodi računu Erste banke imaju 42 odsto kapitala ZIF-a „Trend“.

Skupština je trebalo da raspravlja o isplati nesaglasnih akcionara o prodaji hotela „Trend Korali“, o prijedlogu da raskine ugovor o kreditu ZIF-a „Trend“ i Erste banke, o razrješenju i imenovanju novih članova nazornog odbora, dokapitalizaciji društva ZIF „Trend“ sa pravom preče kupovine postojećim akcionarima...

Na sastanak su došli predstavnici društva koje upravlja fondom Baterflaj fajnens, članovi nadzornog odbora i predstavnik i suvlasnik „Šajo grupe“ Žarko Rakčević, koji imaju 20 odsto akcija, te predstavnici Otvorenog fonda „Trend“.

Nakon što je konstatovano da skupština neće biti održana, Rakčević je novinarima kazao da vjeruje da će Komisija za hartije od vrijednosti reagovati i preuzeti mjere, kako bi se sa zakonom usaglasilo poslovanje i otklonili prekršaji.

- Dobili smo mišljenje KHOV-a da ZIF „Trend“ nije imao pravo da se zadužuje, i da PLC „Morača“, kao kćerka kompanija, nije imala pravo da stiče akcije Fonda – kazao je on.

Biznismen Blagota Radović Pobjedi je juče kazao da se opunomoćeni predstavnici juče nijesu pojavili na skupštini akcionara zato što su bili veoma zauzeti.

- Veoma brzo, vjerujem za petnaestak dana, biće nova skupština i tada će oni doći – kazao je Radović.

On je dodao da se lično veoma malo bavi problemima oko „Trenda“ i da je kompletan posao ovlašćenjem prenio na Pavla Gegaja i direktora pravne službe. Na pitanje da li ima prigovora na bilo koja dešavanja u vezi sa ZIF „Trend“, on je kazao da će sve što budu imali predstavnici reći na narednoj skupštini akcionara.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika