Društvo

Dajković učestvovao na Konferenciji o lokalnom razvoju razvoj u okviru Faro konvencije

Aleksandar Dajković, generalni direktor Direktorata za kulturnu baštinu u Ministarstvu kulture učestvovao je učestvovao je na Konferenciji o lokalnom razvoju razvoj u okviru Faro konvencije - Inovativni pristupi oživljavanju ruralnih područja koja se održavala 8. i 9. maja na Cresu, Republika Hrvatska.
Dajković učestvovao na Konferenciji o lokalnom razvoju razvoj u okviru Faro konvencije
Portal AnalitikaIzvor

Konferenciju je organizovalo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, u okviru Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi SEECP.

Učesnike su pozdravili gradonačelnik Grada Cresa Kristijan Jurjako, potpredsjednik Županijske skupštine Đanino Sučić i pomoćnik ministarke kulture Hrvatske Davor Trupković, a učestvovali su predstavnici Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Kipra, Makedonije, Moldavije, Slovenije, Srbije, Hrvatske, kao i predstavnici Savjeta Evrope.

Cilj Konferencije bila je analiza iskustava uspješnih projekata koji potenciraju baštinu kao razvojni resurs, kroz razgovor i povezivanje predstavnika ministarstava kulture država članica Procesa saradnje, predstavnika organizacija civilnog društva, učesnika u pilot projektima lokalnog razvoja, kao i međunarodnih stručnjaka.

Na Konferenciji je bilo riječi o primjeni Faro konvenciju posebno prilikom izrade strategija razvoja ruralnih područja bogatih kulturnom i prirodnom baštinom.

Hrvatska 2016. i 2017, godine predsjedava Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi. 

Portal Analitika