Politika

Damjanović formira svoju stranku

Poslanik socijalističke narodne partije i dugogodišnji šef poslaničkog kluba te stranke Aleksandar Damjanović u narednih desetak dana objelodaniće odluku o formiranju sopstvene stranke, saznaje Pobjeda.
Damjanović formira svoju stranku
Portal AnalitikaIzvor

Izvor Pobjede blizak Damjanoviću saopštio je da su razgovori sa istomišljenicima unutar SNP-a, ali i neki h drugih stranaka i organizacija u toku i da bi uskoro trebalo da budu poznati rezultati, sa kojima će upoznati javnost.

''Trenutno razgovaramo i odluka bi trebalo da bude objelodanjena u narednih desetak dana'', rekao je izvor Pobjede.

Damjanović koji je podnio ostavku na članstvo u GO SNP, već više od sedam mjeseci nakon parlamentarnih izbora samostalno nastupa u javnosti i donosi odluke, juče nije želio da komentariše saznanja Pobjede.

Izvor ovog lista tvrdi da je kap koja je prelila čašu da Damjanović definitivno ''prelomi'' i donese odluku da pođe svojim pute, rezultat izbora u Herceg Novom gdje je SNP na istorijskom minimumu podrške jer je osvojila svega 893 glasa.

SNP je u Novom 15 godina bila vlast, od 2000. do 2015. godine. Damjnaović je prije tri mjeseca neformalno pregovarao sa jednim od lidera Fronta Milanom Kneževićem, ali ti razgovori nijesu rezultirali nekim konkretnim dogovorom, osim zajedničkog stava o saradnji unutar opozicije.

Tu nije stala saradnja sa Demokratskim frontom, jer se Damjanović pojavio na ''alternativnoj skupštini'' DF-a u Murinu, gdje je podržao odluke ''skupštine izabranih narodnih predstanvika'' o nepriznavanju odluka Skupštine i raspisivanja referenduma o NATO kada se steknu uslovi.  (Pobjeda)

Portal Analitika