Fudbal

ZVANIČNO: Inter otpuštio Piolija!

Inter je otpuštio Stefana Piolija sa mjesta šefa stručnog štaba! Slavni klub je večeras u kratkom saopštenju zvanično potvrdio da se rastao sa iskusnim trenerom pola godina nakon što ga ja angažovao. Ekipu će do kraja voditi trener omladinskog tima Stefano Veki.
ZVANIČNO: Inter otpuštio Piolija!
Portal AnalitikaIzvor

Pioli je u novembru preuzeo kormilo u Interu poslije smjene Franka de Bura, ali nije uspio da stabilizuje ekipu i napravi korak dalje. Smjene ga je koštala najgora serija rezultata Intera u posljednjih 70 godina. Nerazuri su daleko od plasmana u Ligu Evrope, na prethodnih sedam utakmica su osvojili tek dva boda, a do kraja imaju još tri prvenstvena kola.

Pioli je imao ugovor do kraja sljedeće sezone, ali su u klubu izgubili strpljenje i otpustili ga u samom finišu sezone. Odluku su ubrzale glasine da Pioli bez znanja Intera pregovara sa Fiorentinom da zamijeni Paula Souzu koji odlazi na kraju prvenstva.  

Veki će biti privremeno rješenje, a ostaje da se vidi ko će dobiti vruć krompir u ruke da podigne posrnulog velikana. Neke želje su odavno poznate. Prva je Antonio Konte kojem su kineski vlasnici Intera spremni da ponude platu od 15.000.00 eura po sezoni, ali on ne želi da ide iz Čelsija. Želja je i Dijego Simeone, ali i on je zadovoljan u Atletiku.

Najveće šanse se daju Lučanu Spaletiju koji je bliži odlasku nego ostanku u Romi.

Portal Analitika