Društvo

Obuka za predstavnike medija i NVO u gađanju naoružanjem

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore organizovali su povodom 9. maja Dana pobjede i Dana Evrope dvodnevnu obuku za novinare i predstavnike NVO sektora u gađanju naoružanjem. Tom prilikom, polaznicima obuke prikazani su naoružanje i oprema koju koriste pripadnici VCG i država članica NATO saveza.
Obuka za predstavnike medija i NVO  u gađanju naoružanjem
Portal AnalitikaIzvor

Stariji vodnik Milutin Lukovac koji je sprovodio obuku istakao je da je cilj obuke da se oni koji prate sektor odbrane i bezbjednosti što bolje upoznaju sa kapacitetima Vojske, kako bi mogli adekvatnije da odgovore zadacima posla kojim se bave.

 

„Istorija Crne Gore prepuna je momenata vezanih za Vojsku i danas naša institucija predvodi državu ka članstvu u Sjevernoatlantski savez. Želimo da predstavimo ono sa čim raspolažemo, da razumijete situacije sa kojima se susrijećemo i da vidite kakva je naša uloga“, zaključio je stariji vodnik Lukovac.

 

Predsjednik Upravnog odbora Centra za monitoring i istraživanja CeMI Zlatko Vujović, kao predstavnik polaznika obuke zahvalio je Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore na otvorenosti.

 

„U ovom procesu NATO integracija jako je bitno da institucije budu otvorene, da sarađuju sa medijima i civilnim sektorom, te da na taj način upoznaju širu javnost sa onim što rade. Ovo je državna institucija, institucija svih građana i tako treba da i nastave“, saopštio je Vujović.

 

Na kraju dvodnevne obuke polaznici obuke imali su priliku da, na strelištu kasarne „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu, gađaju iz automatske puške Heckler&Koch 416, kalibra 5,56 milimetara, gdje su pokazali odlične rezultate.

Portal Analitika