Politika

Nikolić sa ambasadorom Alhantulijem: Vidan progres Crne Gore

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić je na sastanku sa ambasadorem Palestine u Crnoj Gori Rabi Alhantulijem, istakao da je Palestina među prvim državama koje su 2006. godine priznale obnovu crnogorske nezavisnosti i time podržala vrijednosti državne politike Crne Gore koje našu državu vode u pravcu punopravnog članstva u Evropskoj uniji i NATO-u.
Nikolić sa ambasadorom Alhantulijem: Vidan progres Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Ambasador Palestine je pohvalio vidan progres koji je Crna Gora ostvarila na putu ispunjavanja svojih strateških ciljeva – evropskih i evroatlantskih integracija, uz ocjenu da je naša zemlja učvrstila multietnički sklad i unutrašnju stabilnost i ostvarila ozbiljan napredak na ekonomskom planu.

Ambasador Alhantuli je dodatno upoznao predsjednika Odbora sa situacijom u vezi sa palestinskim političarem Marvanom Bargutijem, koji predvodi štrajk glađu palestinskih zatvorenika. Nikolić je istakao da je demokratski dijalog dugoročno jedini pravi način za prevazilaženje problema i izrazio uvjerenje da će što prije doći do rješenja uz ocjenu da su poštovanje ljudskih prava i sloboda obaveza svake države pojedinačno.

Sagovornici su istakli važnost snaženja parlamentarne saradnje između dvije države kroz formiranje grupa prijateljstava, što predstavlja dodatan podstrek uspostavljanju i inteziviranju parlamentarnih, ekonomskih i sveukupnih državnih odnosa Crne Gore i Palestine.

Portal Analitika