Kultura

Muzej korupcije: Autorske radove slati do 15. maja

Muzej korupcije podsjeća da je do 15. maja otvoren javni poziv za grafičke dizajnere, likovne umjetnike, strip autore, fotografe, arhitekte i posebno studente vizuelnih umjetnosti sa teritorije Crne Gore da prilože autorske radove na temu korupcije, polazeći prvenstveno od istraženih slučajeva koruptivne prakse u opštini Budva.
Muzej korupcije: Autorske radove slati do 15. maja
Portal AnalitikaIzvor

Autorski radovi se mogu slati na muzejkorupcije@gmail.com, a odabrani će biti izloženi na bilbordima u Budvi, nakon čega postaju stalni eksponati u virtuelnom Muzeju korupcije.

Projekat Muzej korupcije polazi od ideje o umjetnosti kao alatu za socijalne promjene koji provocira antikoruptivnu svijest kod građana, s ciljem da afirmiše čojstvo odbranu drugog od sebe kao skrajnutu vrijednost u crnogorskom društvu.

Žiri u sastavu prof Katarina Švabić, akademska slikarka, Mirela Cormaković, istoričarka umjetnosti i Goran Denić, akademski vajar i art direktor projekta, zadržava pravo da angažuje umjetnike koji bi, pro bono, odgovorili na zadatu temu, ako ne stigne dovoljno radova koji zadovoljavaju estetske, ali i moralne kriterijume.

Tokom 12,13. i 14. maja biće organizovane stručne radionice u selu Čelobrdo iznad Sv. Stefana za studente vizuelnih umjetnosti. Svečano otvaranje izložbe Muzej korupcije u Budvi zakazano je za 18. maj, na Dan muzeja.

Pobjeda

Portal Analitika