Društvo

FOTO: U Podgorici proslavljen Dan Evrope

Uz muziku, brojne građane, mališane, ali i štandove različitih zemalja Evrope sa hranom, suvenirima, knjigama, proslavljen je u Podgorici Dan Evrope.
FOTO: U Podgorici proslavljen Dan Evrope
Portal AnalitikaIzvor

“Ove godine takođe slavimo šezdeset godina od potpisivanja rimskog ugovora, koji su postali osnova našeg programa. A danas slavimo i 30 god Erasmus programa, od kojeg su koristi imali brojni studenti iz Crne Gore. Integracija u EU predstavlja ono što svaki građanin Crne Gore može da vidi. Postoji velika lista koristi, uz pomoć Evropske Unije u Crnoj Gori imamo bolji kvalitet vode, bolje nedicinske usluge, unapredjenju protivpožarnu sluzbu, bolje piteve. Drago mi je što 76 odsto građana podržava EU, ali mi je i drago sto EU podržava vas”, rekao je ambasador EU u Crnoj Gori, Aivo Orav.

img-0549

Gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović je kazao da Podgorica njeguje mir i stabilnost.

“Podgorica je primjer evropskog grada koji zastupa evropske vrijednosti, multinacionalnost i multietničnost. Na nama je da ostvarimo ideju predaka i da to potomcima prenosimo. Sudbina nam je dodijelila proljeće za najznačajnije događaje. Stvaramo, napredujemo i usvajamo evropske standarde. Ne postoji segment gradske uprave, koji nije duboko posvećen ovom cilju”, dodao je Stijepović.

img-0534

Za najmlađe je pripremljen bogat zabavni program uz učešće animatora. U okviru dječjeg programa, nastupio je simfonijski orkestar Muzičke škole “Vasa Pavić”, a svoja umijeća su predstavili mališani iz podgoričkih vrtića i učenici osnovnih škola.

img-0541

Tokom ceremonije su uručene nagrade učesnicima likovnog konkursa “Evropa-to smo mi”, u kojem su učestvovale 43 škole i 18 opština.

img-0545

Prvu nagradu dobila je učenica Mirjana Drobnjak, drugu David Jovanov, a treću Nikolina Radojičić. Specijalnu nagradu je dobila osnovna škola “Vuk Karadžić”iz Berana.

img-0546

 

I.D.

Portal Analitika