Muzika

Duran Duran u Zagrebu 29. avgusta

Duran Duran, jedan od najvećih pop bendova svih vremena, nakon 16 godina i njhovog prvog i, do sada, jedinog nastupa u Hrvaskoj, dolaze na zagrebački stadion Šalata u utorak, 29. avgusta, kada će ih na open air spektaklu u sklopu svjetske "Paper Gods" turneje moći vidjeti domaća i regionalna publika, objavila je u ponedjeljak LA agencija.
Duran Duran u Zagrebu 29. avgusta
Portal AnalitikaIzvor

Duran Duran su jedan od najvećih mainstream bendova i muzička institucija koja je iznjedrila neke od najvećih pop hitova svih vremena. Čak 35 godina duga karijera, 14 studijskih albuma i više od 100 miliona prodatih ploča širom svijeta, kao i ogroman broj nagrada označili su Duran Duran jednim od najprepoznatljivijih bendova našeg doba.

Ono što je počelo kao alternativna muzička priča 1982. u engleskom Birmingemu za samo dvije godine naraslo je do svjetske senzacije. Držeći prva mjesta na ljestvicama najboljih UK singlova, bend je predvodio britansko osvajanje američkog tržišta sa čak 21 singlom na top 10 listi Billboardove ljestvice. Od početaka uz istoimeni album "Duran Duran", "Rio" koji ga je naslijedio i označio pohod na Ameriku, "Seven And The Ragged Tiger" i "Notorious", "Big Thing", ili pak "Thank You", "Red Carpet Massacre", kao i najnovijeg, hvaljenog "Paper Gods" s kojim su se otisnuli na veliku svjetsku turneju, podarili su niz nevjerovatnih hitova.

Više od tri decenije od početaka na muzičkoj sceni, Duran Duran je i dalje u naponu snage. Zagreb će tako čuti bezvremenske megahitove kao što su "Hungry Like A Wolf", "Rio", "Wild Boys", "Come Undone", "Ordinary World", "Union Of The Snake", "The Reflex", "A View To A Kill", "Girls On Film", "Save A Prayer" ili "Notorious".

Bend je kroz svoje kultno stvaralaštvo stekao brojne obožavaoce, a povezujući generacije fanova Duran Duran puni najveće stadione, dok njihove radiofonične pjesme i dalje čine obavezan repertoar radio stanica. Predvođeni harizmatičnim Simon Le Bonom, Duran Duran su, kao muzičke e i modne ikone uticali na generacije muzičara i pop kulturu. Ostaju jedan od najviše obrađivanih bendova, a svoje viđenje ostavštine Duran Durana opjevali su svi, od Franz Ferdinanda, preko Korna i Deftonesa, do Courtney Love i Hole.

Ulaznice kreću u prodaju u srijedu 10. maja, objavili su iz LAA.

Foto: pinterest.com; Los Angeles Agency

 

 

 

 

 

0905duranduranposter
Portal Analitika