Fudbal

FEŠTA U TORINU: Juve brani dva gola prednosti protiv Monaka

U Torinu je sve spremno za feštu i proslavu prolaska u finale Lige šampiona. Iako će se iz Juventusa teško čuti riječi da je posao završen, 2:0 iz prve utakmice protiv Monaka izgledaju gotovo nedostižni.
FEŠTA U TORINU: Juve brani dva gola prednosti protiv Monaka
Portal AnalitikaIzvor

Bez obzira na ofanzivni potencijal ,,kneževa“, čvrstina u svim linijama tima daju ,,staroj dami“ ogromnu prednost.

- U dobroj smo situaciji. Moramo da odigramo na visokom nivou, svjesni da je pred nama teška utakmica jer igramo protiv opasne ekipe. Rezultat iz prve utakmice ne mora da bude presudan, ostalo je još devedeset minuta do finala u Kardifu. Važno je da imamo pravi pristup utakmici, važno je da odmah nametnemo pritisak na Monako, bez mnogo razmišljanja o prednosti koju imamo - kazao je Masimilijano Alegri.

Trener Juventusa upozorava na rasterećenost Monaka.

- Nemaju što da izgube. U takvoj situaciji mogu da nam stvore dosta problema - dodao je Alegri, kojem se u tim nakon suspenzije vraća vezista Sami Kedira.

Đanluiđi Bufon je u blistavoj karijeri osvojio mnogo trofeja, ali nikada Ligu šampiona. Dva puta je bio u finalima, ali su mu snove rušili Milan (2003. godine) i Barselona (2015). Sada osjeća da je pravi momenat da se napravi korak više.

- Mislim da smo sada jači nego prije dvije godine. Iskusniji smo i uigraniji. Oba ta poraza u finalima bila su bolna i još više su mi pojačala želju da osvojim Ligu šampiona. Bila bi to kruna moje karijere, uz osvajanje Svjetskog prvenstva sa Italijom - rekao je Bufon, ali i naglasio koliko poštuje večerašnjeg protivnika.

- Kada je Monako igrao protiv Sitija u četvrtfinalu, poslao sam jednom od naših direktora poruku u kojoj sam napisao da ta ekipa mo- že do finala. Eto koliko po- štujem Monako i koliko ih cijenim. Pred nama je još dosta posla u revanšu - objasnio je golman Juventusa.

Trener ,,kneževa“ Leonardo Žardim u prvoj utakmici nije odustao od svoje koncepcije, a, sudeći prema njegovim izjavama, neće ni večeras.

- Moraćemo da napadnemo Juventus. Ali, ne smijemo biti opterećeni lošim mislima. U prvom meču smo imali nekoliko šansi i šuteva na gol, ali je Juve bio efikasniji. Očigledno je da su iskusnija ekipa od nas, što je veoma važno u ovakim utakmicama. Međutim, i pored svega, ponosan sam na sve što su uradili moji igrači u Ligi šampiona do sada - istakao je Žardim.

Rani gol može dosta toga promijeniti.

- Ako postignemo gol na vrijeme, možemo uraditi dosta jer se situacija u tom slučaju mijenja - rekao je trener Monaka. 

ARENA, Pobjeda

Portal Analitika