Region

SKUPŠTINA KOSOVA: Prvo o povjerenju Vladi, pa o demarkaciji

Sjednica Vlade Kosova na kojoj je trebalo da bude utvrđen predlog zakona o razgraničenju sa Crnom Gorom odlgođena je danas i biće održana poslije sjednice Skupštine Kosova na kojoj će se glasati o povjerenju Vladi.
SKUPŠTINA KOSOVA: Prvo o povjerenju Vladi, pa o demarkaciji
Portal AnalitikaIzvor

"Poslije diskusija koalicionih partnera Demokratske partije Kosova (DPK) - Demokratskog saveza Kosova (DSK) kojima su prisustvovali i predstavnici SAD postignuta je saglasnost da se sednica Vlade, na kojoj će biti razmotren Predlog zakona o ratifikaciji sporazuma o graničnoj liniji Kosova i Crne Gore, održi posle sednice Skupštine Kosova koja će biti održana u sredu", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, ratifikacija sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom jedno je od najznačajnijih pitanja za "budućnost građana i države Kosovo".

Na dnevnom redu skupštinske sjednice, zakazane za srijedu, je glasanje o (ne)povjerenju Vladi Kosova kojom predsjedava Isa Mustafa.

Politički analitičari ocijenili su da je današnja odluka da se razgraničenje sa Crnom Gorom razmatra poslije zahtjeva za izglasavanje nepovjerenja u suštini pritisak na DPK da njeni poslanici ne glasaju za predlog opozicije za smjenu Vlade.

Analitičari su ocijenili da bi poslije eventualnog izglasavanja nepovjerenja Vladi Mustafa mogao da okrivi DKP za neuspjehe u vezi sa ukidanjem viza građanima Kosova i razgraničenja sa Crnom Gorom.

Predsjednik Skupštine Kadrij Veselji i premijer Isa Mustafa ranije su kazali da ukoliko ne bude usvojen zakon o razgraničenju sa Crnom Gorom, nema smisla nastaviti sa sadašnjom koalicijom DSK-DPK. (Portal RTCG)

Portal Analitika