Fudbal

Spaletijev ''šamar'' Totiju razbjesnio pola Italije

Frančesko Toti nije mogao poželjeti ljepši doček na San Siru. Hilajde navijača Milana i Rome pozdravilo ga je ovacijama sa nogu uoči njegovog posljednjeg gostovanja na legendarnom stadionu. Još legendarniji fudbaler zahvalio im je i mahnuo sa klupe na kojoj je počeo utakmicu.
Spaletijev ''šamar'' Totiju razbjesnio pola Italije
Portal AnalitikaIzvor

Roma je na krilima Edina Džeke povela sa 2:0 u prvom poluvremenu, dominirali su gosti i u drugom kada je Mario Pašalić smanjio, a El Šaravi u 78. donio Rimljanima 3:1. Šest minuta prije kraja utakmice Lućanonu Spaletiju ostala je još jedna izmjena, stadion je prozivao Totijevo ime, a Romin trener odbio kapitenu da pruži dostojan oproštaj od San Sira te je umjesto dvostrukog strijelca Džeka uveo Bruna Peresa. 

Navijači su burno reagirali, skandirali su "Jedan je kapiten", "Toti, Toti" i na društvenim mrežama razapeli Spalettija koji je i u prvom mandatu na klupi "Vučice" imao problema u odnosu s ikonom kluba. 

Samo dva minute kasnije Milan je ostao sa desetoricom nakon isključenja Palete, a Danijele De Rossi je s bijele točke pogodio za 4:1. Trebalo je to biti Totijev gol, oproštajni, kojim bi se primakao korak bliže 250. pogotku, vjeruju njegovi fanovi duž Italije kao i novinari.

Novi sportski direktor Rome Monći otkrio je prošle neđelje da Toti na ljeto završava karijeru i preuzima direktorsku poziciju. Spaleti bi trebalo da ostane, ali nakon posljednjih događaja i to je upitno. Nisu mu dobro sjele prozivke zbog neigranja kapitena.

"Kad bih mogao da vratim vrijeme, ne bih se vratio u Romu", odgovorio je Spaletti na pitanje zašto Tottija nije uveo u igru u završnici utakmice. 

"Kad ga uvedem u zadnjih pet minuta, kažete da radim budalu od njega i da ga ne poštujem. Sljedeći put ćemo formirati komisiju, napravićemo glasanje i onaj s najviše glasova će igrati", oštar je bio trener Rome iziritiran konstantnim fokusom medija na Franćeska Totija. 

Jutro nakon veličanstvene pobjede na San Siru uprava kluba dala je podršku svom treneru, a prvi čovjek kluba Džejms Pallotta rekao je da je Spalleti donio dobru odluku. 

"Ne bih krivio Spalettija da ode iz kluba zbog medija. Svake neđelje pišu gluposti. Čekajte kraj sezone, imaće on puno toga da kaže. Totti? Lijepo je što su mu priredili navijači, ali trener odlučuje o izmjenama. Da mu je dao pet minuta rekli biste da ga ne poštuje. Ekipa je uvijek na prvom mjestu", poručio je Palotta.

Portal Analitika