Politika

Brajović: Unaprijediti saradnju Crne Gore i Njemačke

Crna Gora i Njemačka ostvarile su značajnu saradnju u oblasti ekonomije, a ima dosta potencijala za njeno unaprijeđenje, zaključeno je na sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića i poslanika Hrišćansko-demokratske unije (CDU) njemačke pokrajine Saksonije Anhal, Markusa Kurcea, Ralfa Gaistharda, Daniela Šturma, Detlefa Girta i Zigrfida Borgvarta, koji su i članovi Radne grupe za savezne i evropske poslove i medije.
Brajović: Unaprijediti saradnju Crne Gore i Njemačke
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika parlamenta, Brajović je istakao da je Njemačka u kontinuitetu promoter politike proširenja Evropske unije na Zapadni Balkan i izrazio uvjerenje da će se, i pored svih nacionalnih turbulencija i izazova sa kojim se suočava Evropska unija, visoko na agendi zadržati politika proširenja, koja je važna za kredibilitet Unije i za dugoročnu stabilnost i prosperitet regiona Zapadnog Balkana.

Brajović je dodaju oni, istakao da je, nakon usvajanja Zakona o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora, Crna Gora još snažnije opredijeljena da istraje u reformskim aktivnostima, kako bi na kvalitetan način završila proces pristupnih pregovora i postala sljedeća članica EU.

img-8336

On je, kako se navodi, izrazio interesovanje da se, pored razvijene saradnje i političkog dijaloga na Saveznom nivou, unaprijedi ekonomska, kulturna i naučna saradnja sa saveznim njemačkim pokrajinama.

“Predsjednik Skupštine je izrazio zadovoljstvo povodom posjete njemačkih poslanika Skupštini Crne Gore i istakao da ona predstavlja doprinos daljem jačanju parlamentarne saradnje Crne Gore i Njemačke, i znak snažne podrške evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore. Zajednički je ocijenjeno da je današnja posjeta njemačkih poslanika Skupštini Crne Gore doprinos daljem jačanju međuparlamentarne saradnje, što bi se trebalo nastaviti i ubuduće rezultirati novim, snažnijim modelima njenog unaprijeđenja”, navodi se u saopštenju iz kabineta predsjednika Skupštine.

Portal Analitika