Politika

Radunović: DF podbacio, važna pobjeda opozicije

Demokratski front (DF) podbacio je na izborima u Herceg Novom, ali važno je da taj loš rezultat nije uticao na pobjedu opozicije, smatra funkcioner DF-a, Slaven Radunović. On kazao je da opozicija, nakon pobjede u Herceg Novom, treba u najkraćem roku da formira novu vlast.
Radunović: DF podbacio, važna pobjeda opozicije
Portal AnalitikaIzvor

„Posebno bih izdvojio sjajne rezultate Demokrata i Novske liste. Bravo! Demokratski front je podbacio u odnosu na očekivanja, ali ako se za nekog u ovoj zemlji moraju naći riječi opravdanja, onda je to DF. Pravno-policijska, finansijska i medijska tortura nad DF-om je, nažalost, imala efekta. Međutim, to nije sve. Pokazale su se i neke slabosti u našem funkcionisanju“, naveo je Radunović na svom Fejsbuk profilu.

Prema njegovim riječima, ovo je bio loš rezultat DF-a, ali je došao u dobrom trenutku, jer nije uticao na ukupnu pobjedu opozicije.

„Znači, dobili smo upozorenje, na nama je da ga ozbiljno shvatimo. Sada treba u najkraćem roku formirati vlast u Herceg Novom i krenuti u ispunjavanje predizbornih obećanja. A, na državnom nivou, još snažnije i jedinstvenije nastaviti borbu protiv kriminogenog režima“, istakao je Radunović.

Na lokalnim izborima u Herceg Novom, prema preliminarnim rezultatima, DPS je osvojio 12 mandata, Demokrate 9, DF 4, Novska lista 3, SNP 2, a Izbor, koalicija SDP-URA, Građanska lista i Socijaldemokrate po jedan mandat.

Portal Analitika